PLIVAĆI START U NEDJELJU

Triatlon liga Aquacity – Izaberi svoju disciplinu i pojavi se na startu

Trčanje ti nije dovoljno, plivaš kao Phelps i voziš bicikl kao Lance Armstrong – ili se barem tako osjećaš? E pa nemoj više razmišljati! Podmaži bicikl, obriši prašinu s plivaćih naočala, pripremi najdraže tenisice, oboružaj se dobrom voljom i pridruži nam se na Aquacityju u srpnju i kolovozu! – poziv je to TK-a Marathon 95 na još jedno ljeto uz Triatlon ligu Aquacity.

 

Vrlo rado posjećena liga bilo od amatera, bilo od profesionalca, lani je ponovno oživljena, a s ovim ljetom nastavlja u istom tonu. Ova liga pokazala se idealnom za svakog znatiželjnika koji bi se okušao u triatlonu, a nikad se nije usudio jer misli da je to samo za “velike dečke“. Nemali broj njih, koji su se svoju prvu triatlonsku sezonu upravo ovdje iskobeljavali poput morževa iz vode, navukao se – ali ne na obalu, nego na triatlon – i isprofilirao se u prave triatlonce.

 

Uz novu kapicu proklizi kroz četiri kola

Liga će se, kao i obično, održavati nedjeljom na Varaždinskom jezeru odnosno na SRC-u Aquacity te će se sastojati od četiri službena kola koja će se bodovati za ukupan plasman, ali i jednim revijalnim kolom. Bit će raspoređena kroz srpanj i kolovoz, s početnim datumom 7. srpnja. Discipline u kojima će se triatlonci natjecati su sprint i supersprint, kao i aquatlon za djecu (70m plivanje, 700m trčanje).

Peto kolo rezervirano je za 1. rujna, ali samo kao natjecanje u štafetnom sprint triatlonu (2×2). Proglašenje pobjednika lige organizirat će se, ipak, nakon revijalnog kola kako bi se što kvalitetnije uredilo bodovno stanje. Za ukupni plasman potrebno je odraditi tri od četiri kola te se odvojeno boduju muškarci i žene.

Osim dobre zabave i rekreacije, znojenja, ali i osvježenja, natjecatelji s ovom ligom mogu očekivati i kapice za plivanje koje će svaki od njih dobiti uz startni broj te okrepe na redovnoj bazi. Također, s krajem lige, troje najboljih u ukupnom poretku sprinta i supersprinta mogu očekivati pehare, dok isti po spolnim i dobnim kategorijama te u preostalim disciplinama osvajaju medalje.

 

Drži se pravila i zaplivaj!

Prijave se u nedjelju otvaraju od 7:30 sati, a startnina se može platiti za cijelu ligu ili po utrci. Utrka starta s djecom u 9:10 sati, dok odrasli kreću od 9:30. Supersprint i sprint startaju zajedno, s time da natjecatelji u supersprintu plivaju jedan krug od 375 metara, dok dva kruga sprinta iznose 700 metara. Bicikl se vozi po sporednoj cesti iza Aquacitiya te supersprint kategorija vozi dva kruga odnosno 14 kilometara, dok tri kruga sprinterima iznose 21 kilometar.

Promet neće biti zatvoren niti za biciklističku, niti za trkačku dionicu, stoga se natjecatelji pozivaju na oprez. Vrijede uobičajena pravila triatlona vezana uz tranzicijske zone i opremu. Tako je, uz majicu, na biciklu obvezna i kaciga te vožnja bez nje znači diskvalifikaciju. Također, ona se skida tek kad se odloži bicikl na nosač.

Nakon toga, svaki natjecatelj mora optrčati oko “poštenog čunja” na izlazu iz tranzicijske zone, nakon čega trči prema Podravskoj magistrali. Supersprinteri trče jedan krug od 2,5 kilometra, a sprinteri dva kruga, što znači pet kilometara.

Ekipu za štafetu čine jedna žena i jedan muškarac. Zajedno savladavaju dionicu sprint triatlona – 800 m plivanja + 20 km bicikliranja + 5 km trčanja. Ona će biti podijeljena na četiri segmenta, što znači da svaki natjecatelj dionicu svladava dva puta, naizmjence sa svojim partnerom. U jednom segmentu natjecatelj savladava 200 metara plivanja, pet kilometara bicikliranja i 1,25 kilometar trčanja.

FACEBOOK

RASPIS

RASPORED TRIATLON LIGE AQUACITY:

  1. kolo – 07.07.2019. start u 9:10 aquatlon, 9:30 sati sprint i supersprint
  2. kolo – 21.07.2019. start u 9:10 aquatlon, 9:30 sati sprint i supersprint
  3. kolo – 04.08.2019. start u 9:10 aquatlon, 9:30 sati sprint i supersprint
  4. kolo – 11.08.2019. start u 9:10 aquatlon, 9:30 sati sprint i supersprint
  5. kolo – 01.09.2019. start u 9:30 štafetni sprint triatlon 2×2 i proglašenje pobjednika

Piše: Martina Maloča

 

 

Nema postova za prikaz