ODGODA ZBOG TEHNIČKIH RAZLOGA

TriStar Split 30. rujna 2012

Kako bi osigurali bolje uvjete utrka TriStar Split odgođena je za 30 rujna 2012. Novi datumi savršeno odgovara kalendaru utrka, hrvatskog triatlon saveza te međunarodnom TriStar kalendaru.

Najvažniji prioritet je organizirati sigurnu utrku i ponuditi sportski događaj vrhunske kvalitete. Kako su optimalni uvjeti mogući jedino odgodom, sabor organizacije odlučio se za datum 30. rujna. 2012. Ovaj datum odgovara savršeno rasporedu grada, kao i Hrvatskom triatlon savezu. Nastupit ce lokalni, Hrvatski i međunarodni profesionalci poput Andreja Vištice, Marina Koceića, Massima Ćigane, Andi Fuchs-a, Jens Kaiser-a… Svečano otvaranje održat će se u subotu s humanitarnom utrkom pod nazivom “Splitska Milja” , nakon koje slijedi otvaranje sportkog sajma. Utrka će započeti u nedjelju, u 08:30.

S fokusom na zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti te zdrave i aktivne zabave, druga utrka u Splitu bit će manje zahtjevnija od prve. Sportaši će tokom biciklističke staze uživati u slikovitim pejzažima Srednje Dalmacije a brdovita trkača staza iz ovogodišnje utrke bit će zamijenjena ravnom na nedavno obnovljenoj promenadi uz Splitsku obale, koja vodi ravno do osvježavajućeg Marjana.

 Plivat će se u Splitskoj luci kako bi se sportaši nakon izlaska iz vode zaputili k zoni izmjena gdje će preuzeti svoj bicikl i startati na vožnju koja iznosi 50 km do vrha Malačke i natrag. Trčati  će se na zapadnoj strani rive pored Banovine prema Marijanu i natrag do cilja. Utrka je locirana na samoj Rivi ispred palače čuvenog rimskog cara Dioklecijana.

Ove godine TriStar Split uvodi novi format utrke TriStar 55,5 (500m plivanje – 50km bicikla – 5km trčanje). Ova utrka je u sklopu TriStar111 koja je ujedno i glavna utrka. U obadvije utrke može se nastupiti i štafetno. Pored ovog sportskog izazova, društvena odgovornost i zaštita okoliša će također igrati važnu ulogu, što će se manifestirati na raznim popratnim događanjima i sadržajima.

TriStar oznaka u vlasništvu Star Production iz Monako je tvrtka specijalizirana u organizaciji kvalitetnih sportskih događaja usredotočene na zabavu, društvenu odgovornost i zaštitu okoliša. TriStar serija je narasla na 23 utrka i 13 destinacija za manje od tri godine: Split (Hrvatska), Nevis (St.Kitts i Nevis), Mallorca i Madrid (Španjolska), Worms (Njemačka), Lyon, Deauville i Cannes (Francuska), Estonija, Otepää (Estonija), Minnesota (SAD), Monako (Monako), Sardinija (Italija), Milton Keynes (GBR) i Salzkammergut (Austrija). TriStar je uveo nove formate u triatlonu (111 km i 222 km), službeno priznati od strane ITU-a, kao i novi koncept timskog Triatlona T5.

TriStar Split

TriStar111/ TriStar55.5  30. Rujna 2012


www.tristarsplit.com

Autor: TriStar promo

Nema postova za prikaz