UČENICI UŽIVAJU U TRČANJU

U nedjelju finale Male lige – Veži i kreni

Prvo kolo ovogodišnje 6. Male lige u trčanju „Veži i kreni“ startalo je u subotu, 20. travnja, na 17. izdanju velike ulične utrke „Homo si teć“, a zatim su uslijedile utrke u Novom Vinodolskom, Malinskoj i Fužinama.

Završna, finalna utrka je 19.  svibnja u Rijeci, sa startno-ciljnom pozicijom na Molo longu. Start utrke  je u 10.00 sati, a prijave se otvaraju u 9.00 sati. Učenici se prijavljuju kod profesora u školama ili pojedinačno preko interneta na stranicama http://www.grabarsport.hr/prijave/mala-liga-novi-vinodolski ili na licu mjesta u terminima prijava.

U svakom kolu proglašavaju se pobjednici u kategorijama, a prva tri natjecatelj-ice u pojedinacnom plasmanu po kategorijama na kraju svih kola dobivaju medalje i prigodan poklon. Svi sudionici Lige na kraju dobivaju diplomu za sudjelovanje. Prve tri pobjednicke škole dobivaju status NAJBRŽA ŠKOLA, pehar i prigodan poklon sponzora, a voditelji ekipa škola dobivaju poklon iznenađenja.

Triatlon klub Rival iz Rijeke, šestu godinu organizira ligu trčanja za djecu osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije pod nazivom „Mala liga” – „Veži  kreni“.

Cilj utrka je doprinjeti razvoju športskih programa za djecu osnovnih škola, promicanje trčanja kao sporta koji je izuzetno koristan za kardiovaskularni, respiratorni i lokomotorni sustav djece u razvoju, promicanje kretanja i fizičke aktivnosti djece zbog rizika gojaznosti, promicanje zdravog života i kretanja u prirodi kao jednog od čimbenika preventive negativnih ponašanja i ovisnosti kod djece i mladih, razvijanje navike kod djece da se bave sportom, a trčanje je bazna disciplina kod najvećeg broja sportova i ujedno je jedan od najjeftinijih sportova.

Utrka  je vrlo popularna među osnovnoškolcima, a više o utrci možete pogledati na:                                 

http://www.youtube.com/watch?v=p5JF3nfPxWM,

http://www.youtube.com/watch?v=LXqktvaVV7w&feature=player_embedded,                   

http://www.mojarijeka.hr/vijesti/zavrsena-utrka-male-lige-vezi-i-kreni/ 

http://www.youtube.com/watch?v=LXqktvaVV7w 

 

a Malu ligu  može se pratit na www.rival.hr i na Facebooku – grupa „Mala liga“Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz