60 MIN PA TKO KOLIKO

Utrka na jedan sat

Približava nam se i ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj, Utrka na jedan sat! Organizira se već petu godinu zaredom, a trči se u sklopu Ultra lige Drava u Varaždinu. Zamišljena je kao vrhunac proljetnog djela kros sezone pa je tako i ove godine.

Utrka na jedan sat održat će se u srijedu, 18. 05. 2011. s početkom u 18:15 sati i startom kod kupališnog mosta na dravskom kanalu u Varaždinu.

Novitet ove godine je promjena trase staze – u dosadašnje četiri godine utrka se održavala između dva mosta na kanalu od kupališnog do kinološkog mosta, dužina staze je iznosila 2.100 metara, a pošto je staza u lošem stanju (mnogo velikog kamenja po stazi i nekoliko velikih rupa pogotovo na desnoj strani kanala) organizator je odlučio promijeniti stazu. Tako se nova staza sada nalazi u šumi kod dječjeg igrališta (na jednom djelu te staze održala se i jesenska milja-zadnje kolo prošlogodišnje lige), dužina staze je 1.400 metara i teren za trčanje je odličan, zemljan – malo šumskih puteljaka, malo makadama i tek jedna mala uzbrdica.

Pravila ostaju ista kao i prijašnjih godine, starta se na zvuk sirene i trči se jedan sat. Tada se opet na zvuk sirene trkači zaustavljaju na mjestu. Staza će biti markirana svakih dvjesto metara, trkači mogu pričekat suce da im izmjere točnu dužinu ili mogu ostavit svoj broj na mjestu gdje su stali.
Tko želi malo proučit stazu može doći malo ranije pa će im organizatori pokazati stazu da ne lutaju stazom, a staza će biti i dobro markirana. Naravno biti će postavljena i jedna okrepna stanicu za najžednije.

Dosadašnji rekord stare staze drži Ivan Čorba i iznosi 16.290 metara, dok je kod žena najviše istrčala Valentina Belović s 14.900 metara. Da li se ti rezultati mogu poboljšati na novoj stazi vidjet ćemo u srijedu.

Start utrke je u 18:15 h – nemojte je propustit jer utrka će biti stvarno zanimljiva. Prijaviti se treba do 18 sati pored pješačkog mosta na Dravi koji vodi do starog kupališta.

Utrku organizira  Triatlon klub 042 Varaždin koji ovom prilikom poziva sve zainteresirane da se pridruže u ovoj jedinstvenoj utrci i dobro se zabave!

Više informacija na 099 2653106 (Gregorinčić).

Kako doći na utrku?

Iz smjera Zagreba potrebno je slijediti putokaze za Čakovec. Nakon dolaska na Međimursku ulicu koja vodi prema Čakovcu i nakon prolaza INA benzinske pumpe s desne strane, a prije dolaska na most nalazi se izlaz sa ceste desno. Potrebno je na tom mjestu izaći s glavne ceste, proći ispod nadvožnjaka i voziti 200-tinjak metara po makadamu do pješačkog kupališnog mosta. Start utrke je pored mosta.

Autor: TK 042

Nema postova za prikaz