TRAIL ZA PAMĆENJE

VALAMAR TRAIL – Gdje planine i more dodiruju ljude

Znamo da su trkačice i trkači pozitivni, nasmijani, da dijele zajedničku strast za kretanjem, za postizanjem sve boljih rezultata i traženjem vlastitih granica. Trail utrke trčanju dodaju još jednu dimenziju – prirodu.

 

A od prirode smo se udaljili. Škola, fakultet, posao, obiteljske obaveze, mirovina, za premnoge je kratak opis života. Poneki izlet, godišnji odmor, par fešti za pamćenje i to je to. Trail trkačice i trkači znaju bolje – život počinje u petak. Ne zbog novog tuluma, već zbog uzbuđenja putovanja, pripremanja opreme, leptirića u trbuhu zbog onog što dolazi, a to je nova utrka za vikend. Svaka je trail utrka posebna i neponovljiva. Tu ni najmanje nije važno mjesto koje zauzmeš, tu je u prvom planu – doživljaj.

Već je poslovično poznato da su trail utrke u Istri izvrsne, od ranoproljetnih 100 milja Istre  do ranojesenskog Valamar traila koji je održan jučer. Odlična organizacija za koju su zaslužni organizator Sportbox, glavni sponzor i partner tvrtka Valamar Rivijera te turistička zajednica Grada Labina. Staze su bile vrhunski označene, brojni volonteri na okrepnim stanicama uslužni i dobro raspoloženi, za cijenu startnine sudionici su dobili izvrstan startni paket, a finišeri i lijepu medalju. Za svaku pohvalu!

20161002-17_07_18-dji_0098-mp4-00_00_02_40-still001

Održano je pet utrka, sve su imate start i cilj ispred Hotela Valamar Sanfior u Rapcu, a ovisno o dužini staze su natjecatelje vodile okolnim brdima, šumskim stazama, pored mora, ali i kroz Labin i napuštena sela okolice. Trčale su se dionice od 13.5 km, 21.1 km, 43.1 km, 54 km te najteža Ultra koja je imala dužinu od 71.3 km s 2.391 metara visinske razlike i finišerima je donosila 4 boda za ITRA ljestvicu.

Najuspješniji su bili Slovenci. Na pobjedničkim postoljima u muškoj i ženskoj konkurenciji na Ultra distanci bilo ih je pet od šest.

“Ovogodišnje izdanje posebno je i po tome što je oboren rekord najduže ULTRA utrke, a to je pošlo za „nogom“ Slovencu Toniju Vencelju, koji je stazu od 71 km uspio istrčati za 6 sati, 48 minuta i 16 sekundi, što je 16 minuta bolji rezultat od prošlogodišnjeg “, rekao je direktor utrke Alen Paliska. Iza Vencelja ciljem je prošao Marjan Zupančić, a treći je bio Marko Prot.

„Treći put sam ovdje, staza je odlična, trčanje uz more, po plaži, lijepe trkačke dionice. To je nešto specijalno što jedino Valamar Trail može pružiti.“ – izjavio je za Radio Labin Toni Vencelj, pobjednik na 71 km.

20161002-17_10_45-dji_0168-mp4-00_00_27_23-still001

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Ajda Radinja, prošlogodišnja pobjednica, druga je bila Kristina Futivić iz AK Sljeme Zagreb, a treća Slovenka Meta Trampuž.

“Trasa je bila super, malo drugačija nego lani, dodane su neke nove sjajne dionice. Organizacija je bila odlična i vrlo profesionalna, nije nedostajalo okrepe i motivacije putem, uživala sam.“ – rekla je za Radio Labin Ajda Radinja, pobjednica na 71 km.

 

Sve ostale rezultate možete pronaći OVDJE.

 

Trčanje traila je najbliže onom iskonskom, urođenom načinu kretanja čovjeka. Za to smo građeni, za savladavanje uspona i spuštanja, za preskakanje, za oprez na zahtjevnom terenu, za kombinaciju trčanja i hodanja… Cesta je super, nudi brzinu, gužvu, stotine ljudi na stazi, navijače… a trail je drugačiji. On pruža mirise prirode te zvuk vlastitog disanja i vlastitih koraka.

 

20161002-17_09_42-dji_0109-mp4-00_00_07_20-still001

Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz