Veliki odaziv na 11. Panonski maraton triju država

Jedanaesti po redu, Panonski maraton triju država u organizaciji BK Mura Avantura, vožen je u nedjelju, 20. srpnja, sa startom u Toplicama Sveti Martin. Tradicionalno su se vozile tri trase različite duljine, velika od 105 km, srednja od 60 km i obiteljska od 20 km.

Jedinstvenost ovog maratona jest što prolazi kroz tri države, tri različite regije. Lijepo vrijeme i visoke temperature na vožnju bicikla nagnale su brojne rekreativce iz svih država regije. Na startu kraj Puba u Spa & sport resortu Sveti Martin pojavilo se 382 sudionika. Od toga njih 167 na srednjoj (60 km) i 198 na velikoj trasi (105 km), dok je 17 biciklista odvozilo obiteljski maraton (20 km). Najmlađi sudionik maratona Andro Repalust imao je samo 4 godine, dok je najstariji bio 85-godišnji  Siegfried Schubert, koji je bez problema odvozio 60 km. Prije starta nazočnima su se prigodnim riječima obratili međimurski župan Matija Posavec, načelnik općine Sv. Martin na Muri Franjo Makovec, te slovenski i mađarski predstavnici.

Zbog iznenađujuće velikog interesa za sudjelovanjem, start je kasnio desetak minuta, ali to nije omelo Žigu Horvata iz slovenskog KK Tropovci da trasu u dužini 105 km odvozi za 2:43 sata. Diljem trase maratona sudionicima se nudilo osvježenje, sokovi i voće, koje je podijeljeno u rekordnim količinama. Ukupno na 5 okrepnih točaka, podijeljeno je oko 50 kg banana, 35 kg nektarina, 200 komada pogačica, 300 litara cedevite i isto toliko vode. Dolaskom u cilj svaki je sudionik dobio medalju za uspomenu. Nakon zajedničkog obroka biciklisti su nastavili s uživanjem u bazenima Spa & Sport resorta Sveti Martin. Dojmovi biciklista maratonom i organizacijom bili su odlični, te je većina najavila ponovni posjet.

Glavni organizator ovogodišnjeg maratona bio je Biciklistički klub Mura Avantura iz Svetog Martina na Muri, sa suorganizatorima iz sportskog društva Mockorgok iz Lentija i KK Lendava iz Lendave. Uspješnoj organizaciji ovogodišnjeg Panonskog maratona triju država pridonijeli su Međimurska županija, TZ općine Sveti Martin na Muri, TZ grada Mursko Središće, Općina Sveti Martin na Muri, te članovi DVD-a iz Sv. Martin na Muri, Lapšine, Selnice, Murskog Središća, Zebanca i Železne gore, poduzeće Promming, TSH Grama, Huni bike shop, Vinarija Kocen i Toplice Sveti Martin.

Odlična posjećenost ovogodišnjeg maratona daje nam zapravo nadati se da će idući, 12. Panonski maraton triju država koji će startati iz slovenske Lendave, biti još uspješniji i brojniji.

 

 

Autor: BK “Mura Avantura”

Nema postova za prikaz