NA KOLIKO NAČINA VEŽETE VEZICE?

VIDEO: Počinje Mala liga \”Veži i kreni\”

Triatlon klub Rival iz Rijeke, petu godinu organizira ligu trčanja za djecu osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije pod nazivom \”Mala liga\”.

Cilj utrka je doprinjeti razvoju športskih programa za djecu osnovnih škola, promicanje trčanja kao sporta koji je izuzetno koristan za kardiovaskularni, respiratorni i lokomotorni sustav djece u razvoju, promicanje kretanja i fizičke aktivnosti djece zbog rizika gojaznosti, promicanje zdravog života i kretanja u prirodi kao jednog od čimbenika preventive negativnih ponašanja i ovisnosti kod djece i mladih, razvijanje navike kod djece da se bave sportom, a trčanje je bazna disciplina kod najvećeg broja sportova i ujedno je jedan od najjeftinijih sportova.

Utrka  je vrlo popularna među osnovnoškolcima, a više o utrci možete pogledati u ovim filmićima:

 

 

Moto „Male lige“ je „Veži i kreni !„. Naglasak je na poticanju kreativnosti kod osnovnoškolaca, pa će djeca, sudionici utrka dobiti vezice na dar i uputstva o nekim zanimljivim i kreativnim načinima vezivanja svojih tenisica.

Partneri „Male lige“ su Općina Viškovo, Mošćenička draga i Fužine, Turistička zajednica Malinska – Dubašnica, Grad Rijeka, Primorsko – goranska županija, Savez školskih športskih društava PGŽ, Savez školskih športskih društava Grada Rijeke, Zajednica športova PGŽ.

Liga se sastoji od pet kola, a posebnost joj daje različitost lokacija. Tri utrke kola su gradske utrke na asfaltu; u Mošćeničkoj dragi, Malinskoj i Rijeci, a dvije su cross u prirodi; u Vškovu i Fužinama.

Mala liga “Veži i kreni” zbog najave lošeg vremena za ranije planirani 14. travnja, počet će u  subotu, 21.travnja 2012. u Mošćeničkoj dragi.

Kola lige odvijat će se po slijedećem rasporedu:

1. kolo – 21.4. 2012. – Mošćenička draga
2. kolo – 28.4. 2012. – Viškovo, Šetnica Plešivac
3. kolo – 05.5. 2012. – Malinska
4. kolo – 12.5. 2012. – Fužine  
5. kolo – 20.5. 2012. – Rijeka, Molo longo

Start svih utrka je u 10.00 sati, a prijave se otvaraju u 9.00 sati. Učenici se prijavljuju kod profesora u školama ili putem prijavnica na www.rival.hr ili na dan utrke u terminu prijava.

Prva tri natjecatelj-ice u pojedinacnom plasmanu po kategorijama na kraju svih kola dobivaju medalje i prigodan poklon. Svi sudionici Lige na kraju dobivaju diplomu za sudjelovanje. Prvih deset natjecatelja u ukupnom poretku, po kategorijama, dobivaju majicu Male lige na završnom kolu. Prve tri pobjednicke škole dobivaju status NAJBRŽA ŠKOLA, pehar i prigodan poklon sponzora. Voditelji ekipa škola dobivaju poklon iznenađenja.

Dodatne informacije pronađite u raspisu i na stranicama organizatora TK Rival.

Autor: TK Rival

Nema postova za prikaz