MARATON, POLUMARATON, 5 km

Vidimo se na 20. Zagreb maratonu!

Središnji događaj cestovnog trčanja u Hrvatskoj je pred nama. U nedjelju 9. listopada u Zagrebu se održava 20. jubilarni Zagreb maraton.

Utrku organizira Zagrebački atletski savez, a glavni sponzori su se “podijelili” po utrkama – Večernjakov maraton, Hervisov polumaraton i adidas utrka građana.

Trči se ulicama grada, po već poznatoj trasi od Trga bana Jelačića na istok u Dubravu, pa povratak na trg i Ilicom do križanja sa Selskom – maratonci 2 kruga, polumaratonci jedan. Najbrojniji su uvijek trkači na utrci građana koji trče od trga do Harambašićeve i natrag do trga. Organizator ove godine najavljuje vrhunske natjecatelje, prije svih novog rekordera Varaždinskog polumaratona Yareda Admasu Miratu, Đuru Kođu i Ruskinju Veroniku Lopatin. Na utrci građana očekuje se oko 6.000 natjecatelja.

Pretprijave treba obaviti do petka 1. 10. u 15 sati, uplatom startnine do tada omogućeno je podizanje startnog broja u nedjelju prije utrke. Svi ostali mogu svoj startni broj podići da prije utrke, u subotu od 8 do 19 sati na Trgu bana Jelačića.

Portal 3sporta.com i ovu će utrku popratiti velikom foto galerijom i izvještajem. Vidimo se!

 

Više informacija

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz