ZAVRŠEN 3. ISTRIA GRANFONDO

Više od 750 rekreativaca i profesionalnih biciklista posjetilo Umag i Novigrad

Treći Istria Granfondo, veliki jesenski međunarodni biciklistički maraton, završen je proglašenjem pobjednika u umaškom Stella Marisu. Ukupni pobjednik utrke Istria Granfondo Small na 84 kilometra je Dušan Hajdinjak iz Slovenije, dok je ukupni pobjednik najzahtjevnije utrke Istria Granfondo Classic na 161 kilometar hrvatski reprezentativac Matija Kvasina iz Nove Gradiške.

Tijekom vikenda na biciklijadi u Novigradu i maratonu sa startom i ciljem u Umagu sudjelovalo je više od 750 rekreativaca i profesionalnih biciklista iz deset zemalja diljem svijeta. Vrijeme je ovaj put pogodovalo organizatorima, pa je zabilježen rekordan odaziv biciklističkih entuzijasta. Istria Granfondo organizira klaster Sjeverozapadne Istre, koji čine turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja te turističke kompanije Istraturist Umag i Laguna Novigrad.

Voditelj projekta Bernard Musulin čestitao je pobjednicima maratona, ali i svima koji su sudjelovali na 3. Istria Granfondu. „Naš Granfondo postao je jedna uistinu lijepa biciklistička, ali i turistička priča. Zahvaljujem svima koji su nam se pridružili na stazama, ali i cijelom organizacijskom timu, redarima i policajcima, sucima, medicinskim ekipama i sponzorima. Svi su oni svojim besprijekornim radom pridonijeli da Istria Granfondo u samo tri godine stekne status regionalnog festivala biciklizma“, rekao je Bernard Musulin.

Da je organizacijski tim napravio odličan posao, složili su se i sudionici Istria Granfonda. Među njima je ponovno bio i jedan od najuspješnijih hrvatskih biciklista Vladimir Miholjević, redoviti gost biciklističkih staza sjeverozapadne Istre.

Istria Granfondo doista je poseban, jer uz odličnu organizaciju, tehničke uvjete i infrastrukturu nudi i prekrasne krajolike i niz dodatnih sadržaja. Sjeverozapadna Istra ima idealne preduvjete za razvoj cikloturizma i drago mi je da su to prepoznali turistički djelatnici. U biciklističkom kalendaru šire regije Istria Granfondo već je zauzeo važno mjesto, siguran sam da će u sljedećim godinama privlačiti sve više i više ljubitelja biciklizma“, istaknuo je Vladimir Miholjević.

Prvoga dana, u subotu, Istria Granfondo okupio je više od 150 rekreativaca koji su vozili na lakšoj stazi od 25 kilometara, sa startom i ciljem u Novigradu. U popratnom programu održana je kružna vožnja za djecu, natjecanje u ravnoteži na biciklima, modna revija i sajam biciklističke opreme. 

 

 

Autor: Promo

Nema postova za prikaz