OLIMPIJSKI TRIATLON

Zagreb Open Triathlon – tradicija duga 23 godine

Memorijal Marijana Pedišića poznatiji kao Zagreb Open, natjecanje je u olimpijskom triatlonu koji će se održati 13. srpnja 2019. na zagrebačkom Jarunu. Triatlon klub Zagreb, Hrvatski triatlon savez te Zagrebački triatlon savez organiziraju ovu utrku već 23. godinu.

 

Na Zagreb Openu nastupiti mogu svi punoljetni rekreativci, kao i licencirani članovi HTS-a. Start utrke je u 8.30 sati na zapadnoj strani Jaruna kod mosta za otok s tribinom. Utrka započinje plivanjem u duljini 1500 metara, a kretat će se trasom u obliku slova „V“. Slijedi biciklistički segment na ravnoj cesti s dva polukružna okreta, što čini šest krugova u zbroju 37.2 kilometra. Utrka završava trkačkim segmentom na ravnoj stazi. Čine ju četiri kruga od po 2.5 kilometra, odnosno ukupne duljine 10 kilometara.

RASPIS

Cesta po kojoj se vozi biciklistički dio utrke bit će potpuno zatvorena za promet do 11 sati. Natjecanje se održava po pravilima ITU i ETU, što znači da je, između ostalog, obvezna upotreba biciklističke kacige u biciklističkom segmentu. Vožnja u zavjetrini dozvoljena je samo iza natjecatelja istog spola te su dozvoljeni samo kratki aerobarovi. Također, TT bicikli nisu dozvoljeni, a radi kontrole biciklističkog segmenta svi bicikli moraju imati brzinomjer. Vremenski limit utrke je četiri sata.

Za sve natjecatelje bit će osigurana okrepa, ručak nakon utrke i tuševi. Također, svaki natjecatelj dobit će i finišersku medalju. Prvo troje u muškoj i ženskoj kategoriji u apsolutnom poretku osvaja pehare, dok se prvo troje po kategorijama i u štafeti nagrađuju medaljama i prigodnim nagradama.

Pretprijave su otvorene do četvrtka, 11. srpnja za pojedince i za štafetu. Registracija, plaćanje startnine i podizanje startnih brojeva može se obaviti dan prije utrke od 18 do 20 sati te na dan utrke od sedam sati do 8:10 na startnoj lokaciji.

FACEBOOK STRANICA

RASPORED 13. 7. 2019.

7:00 Početak prijava
7:30 Otvaranje zone izmjene
8:15 Zatvaranje zone izmjene
8:20 Usmena najava i upute (briefing)
8:30 START i zatvaranje prometa oko Jaruna
11:00 otvaranje prometa oko Jaruna
11:00 Početak ručka
12:30 Proglašenje pobjednika

Piše: Martina Maloča

 

 

Nema postova za prikaz