NOĆ IMA MOĆ

Zagrebački noćni cener – najava

U subotu 17.11.2012. godine u 18 sati održat će se prvo izdanje utrke ZAGREBAČKI NOĆNI CENER sa startom i ciljem na jednom od najljepših zagrebačkih parkova – Zrinjevcu.

Posebnost ove utrke je što se održava na ulicama u centru grada, da je noćna utrka i da joj je dužina točno izmjerenih 10 km.

Utrku smo odlučili organizirati nakon što smo saznali da MUP ove godine neće organizirati sada već legendarnu zagrebačku uličnu utrku “Zagrebačka četiri trga”. Još prije nekoliko godina je ugašena još jedna zagrebačka ulična utrka (Novogodišnja utrka) koja se također odvijala u samom središtu grada. Iz ove dvije utrke smo uzeli najbolje i najatraktivnije elemente i posložili u jedan mozaik.

Od ZG 4 trga smo uzeli lokaciju i stazu kojom se trči, od Novogodišnje smo uzeli ideju održavanja noćne utrke. Na sve to smo nadodali nešto svoje – izmjerili točnih 10 km. U Zagrebu i Hrvatskoj ima jako puno polumaratona i skoro da nema utrka od 10 km kojih trkači priželjkuju.

Iz gore navedenog se da zaključiti da ovime pokušavamo održati tradiciju održavanja bar jedne ulične utrke u gradu Zagrebu i da je ovo svojevrsni homage uličnim utrkama grada Zagreba kojima smo se veselili svih ovih godina. Jer, ipak nije isto trčati po nasipu, Jarunu, Maksimiru i trčati centrom našega grada. Zar ne?

S obzirom da smo se dosta kasno odlučili ući u ovaj projekt, jako smo zahvalni svim sponzorima koji su ipak odnekud iskopali neka sredstva kako bi podržali ovu inicijativu. Od srca im hvala!

Ujedno, ova utrka je postala jedna od manifestacija i događaja kojima se obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti koji u Zagrebu provodi Gradski ured za zdravstvo i branitelje uz čije pokroviteljstvo i pomoć smo je i uspjeli organizirati.

Detaljne informacije o utrci te prijavni obrazac se nalaze na internetskoj stranici utrke – www.zg-nocni-cener.trcanje.hr/

 

Autor: DŠR Aktivan život

Nema postova za prikaz