NISU SVI DALMATINCI

101 X duatlonac i duatlonka na startu drugog kola lige

Još prije tri tjedna, u pripremama za prvo kolo u razgovorima smo spominjali kako bi 40-ak natjecatelja opravdalo naša očekivanja, 50 bi ih totalno nadmašilo, a broj 85 nismo poznavali u kalkulatoru.

Točno toliko ih je nastupilo ove subote na 2. kolu X duatlon lige na zagrebačkom Jarunu u velikoj kategoriji te od sada nadalje taj broj poznajemo i u kalkulatoru. Klinaca 16, što je za 6 više od prošlog kola, ponajviše dolaskom razvojnog  pogona Swibir Kids-a i njihovog trenera Vinko Vrebac koji ih je bodrio u prvim koracima u svijetu X duatlona.

Odrasle nitko nije trebao bodriti, oni znaju kako stvari stoje, a stoje ovako: kod žena prva Mirjana Kolac i njezin „Bartol“ koji su skupa pregazili biciklistički dio i postavili novo „time to beat“ vrijeme kod žena – 44:24 min. Druga stiže Moni Morgan za koju mi je rečeno da navijam, o llleee,  dok se na treće mjesto uspješno popela penjačica Karmen Čondić. No, ne bi to bilo tako da tetka Sandra Ferenčak nije oličenje morala i pravde te nas je obavijestila da je fulala stazu i da ju se primjereno kazni. Kazna je izvršena te je Tetka zaslužila 4. mjesto i miran san. Još bih spomenuo Katju Matić koja se nakon prvog nastupa u prvom kolu i ne  tako bezazlenog pada vratila jača i odlučnija te završila drugo kolo, Žanu koja je nakratko zamijenila štopericu i papir te se vratila u natjecateljske vode te Zaru Baković  koja nikako da odluči je li mala ili velika pa nastupi u obje trke, skupa sa dvojcem Lazić, Mihoci.

Momci očekivano, naš najperspektivniji Ironman, Andrej Vištica se odlučio zablatiti ove subote, blata, nažalost, nije bilo pregršt, ali je šljunak ostavio dojam na Andreja kako je kasnije napisao u svome blogu da je imao osjećaj da će ga šljunak pojesti. On je ujedno i postavio novo vrijeme staze – 38:04, već standardno drugo mjesto za Bojana Stojnića i treće za Damira Rogića koji nam je snimio super filmić i napravio izvrstan podražaj za nedjeljnu Lagvić ligu. Sljedeća dva mjesta pripadaju našim hangar susjedima, jedan je kanuist Nikica Ljubek, a drugi veslač Verdan Vedriš, što nam govori u kakvoj su formi dečki u čamcima. Nadalje su nam se pridružili biciklisti Danijel Kvasina, Iva Ruszkowski, maratonci Murat, Marušić, Dugić, trekerica Tadeja i vjerojatno mnogi drugi za koje ne znam s čime se bave u zauzeto vrijeme što će reći da ovaj format u ovo doba godine odgovara ljudima srodnim nam sportovima.

Već drugo kolo za redom dolazi nam iz Slovenije Roman Blatnik radi kojeg ovo možemo nazvati međunarodnim trening natjecanjem, a da je ovo ujedno i obiteljsko natjecanje potvrđuje čak 7 nastupa: Živković senior i junior u velikoj, bračni parovi Vučemilović i Matić u velikoj, brat i sestra Baković u maloj te trojac Horvat. U kategoriji „Mali veliki“  tati i sinu Marušić  su se pridružili tata i sin Dorotić. Bravo dečki!

Ima tu još „parova“ ali otom potom. Kod klinaca i klinceza Zara (i dalje se smijem) Baković opet prva, a u stopu joj dvije Eme, Horvat i Domović. Dječaci standardno, Lazić pa Mihoci, a za treće mjesto se izborio Čalić Lovro. Razlike u sposobnostima kod djece u tim godinama su velike pa možemo očekivati dominaciju „starijih“ naspram mlađih. Borko, i dalje bez konkurencije, je popravio vrijeme Jesenskog triatlona na 56:00 te predstavlja pravi izazov za multisportaše.

Dojma sam da je ova subota prošla zanimljivo, ne kao otvarajuće prvo kolo ponajviše radi vode, u nevjerici organizatora i vas samih koliko vas/nas se skupilo te nam daje na pravo osmisliti više zabavnog sadržaja poput muzike i što god nam padne na pamet. Neki već znaju da nam se Msi-Lab.si pridružio kao sponzor s vrijednim nagradama za prvo troje ukupno, naravno za Age Group kategoriju jer mi smo rekreativna liga. Više o njihovim sposobnostima pod „files“ i „photos“ u facebook grupi X duatlon liga. Nadalje i Canon Hrvatska je odlučila dopuniti bubanj u kojem se trenutačno vrte 2 Mtb bicikla (photos u face grupi) i Multipower proizvodi, i tako sve do 09.03. 2013.  Torbašinović nam sređuje bazu podataka natjecatelja koja izgleda pitomo dok ne stisnete „statistika…

Pomoći je bilo sa svih strana: Pajo, Dorian, Suna, Vedran (nije Vedran ali nemrem zapamtit ime), familija Baković, no to nam nije dosta pa ćemo za sljedeće kolo regrutirati puno više različitog kadra o čemu ću vas naknadno obavijestiti da svi slobodno sudjelujete kao suci za djecu, fotografi, čaj majstori, zidari itd… zidari ipak ne… ali svejedno ulaštite svoje životopise do tada.

To bi bilo sve za drugo kolo, do subote 1.12. 2012. Vitja

Rezultati, slike by Brachun, video by Rogić…

Autor: Viktor Sarić

Što misliš o temi?