LJETO JE U GRADU

Rekreacija i luda zabava na kotačićima pod nogama

Ako je ikad bio pravi trenutak za potražiti alternativu u gradu, za ljetnu zabavu i rekreaciju, to je sad! 🙂 Ovoga ljeta, zbog nesretnih epidemioloških okolnosti, mnogi neće vidjeti plavoga Jadrana. No, to nije razlog za očajavanje. Naprotiv, potrebno je samo malo kreativnosti i želje za iskušavanjem novih stvari na (više ili manje) užarenom gradskom asfaltu.

 

Kad smo bili klinci, svaka nova igračka, svaki novi rekvizit za korištenje snagom svojeg tijela na otvorenom, gladno bismo dočekivali i objeručke prihvaćali. Nije bilo većeg gušta od kotačića pod našim nogama ili na njima, i letećeg osjećaja dok se rashlađujemo, brzinom parajući ljetni zrak. Tih se trenutaka prisjećamo s nostalgijom, a koturaljkanje, rolanje, skejtanje i vožnja romobilom danas su sinonim za davno minule ljetne praznike i najsretnije dane našeg djetinjstva.

Međutim, tko kaže da je takav razigrani “vozni park“ rezerviran samo za djecu?! Ponovno možeš probuditi dijete u sebi jer danas svi ovi kotrljajući rekviziti dolaze u svim veličinama.

 

Role ili koturaljke – navuci kotačiće na noge

Rekreiraj se ili, pak, na dane odmora i oporavka od napornih trkačkih i drugih treninga, na noge navuci role. Na taj ćeš način malo poštedjeti svoje zglobove mikrotrauma jer “klizanjem“ na rolama izostaju snažne vibracije od udarca o tvrdu podlogu. Također, rolanjem ćeš dodatno učvrstiti noge i stražnjicu jer guranjem nogu u stranu, odvija se pokret koji je pri trčanju zapostavljen. Tako se time aktivira i određena, zapostavljena skupina mišića, a uz to i mišići corea kojima održavaš ravnotežu. Pa neka i ovaj dan bude iskorišten u pokretu, ali pri tom i u dobroj zabavi.

 

Provjerite ponudu rola i koturaljki u Intersportu: koturaljke role

Pokaži i svojim klincima kako su izgledali tvoji kotrljajući počeci pa ih opremi pravim retro disco koturaljkama u najluđim duginim bojama, dok ni ti nećeš zaostajati prateći ih na rolama u veličinama za mamu i tatu. Osim što je totalno zen, rolanjem ćeš u jednom satu sagorjeti 400 do 600 kalorija.

 

Romobil – put do posla kroz djetinju lakoću

Odluči ovo ljeto automobil ostaviti u garaži, a ti “zajaši“ romobil i izbjegni prometnu vrevu. Kuhanje u zatvorenom prijevoznom sredstvu zamijeni osjećajem povjetarca u kosi i puneći baterije na putu do radnog mjesta. Romobil je još jedan retro rekvizit na kotačiće uz koji nas vežu romantične emocije iz prošlosti. Međutim, već dulje vrijeme nije rezerviran samo za djecu. On je danas osuvremenjen i prilagođen kroz bezbroj oblika i modela, svim generacijama i pojedincima različitih mogućnosti i veličina. Osim praktičnog transportnog sredstva u urbanoj sredini, jednako je koristan za zdravlje i održavanje kondicije, baš poput rola. A nitko ti ne brani ni da svoju zabavu “podebljaš“ resicama na upravljaču i ponekim zvoncem. 😉

E romobili sve su češći na našim ulicama

 

Skateboard – od kliženja na dasci do leta u vis

Još jedan koncept vožnje jednom nogom na kotrljajućoj podlozi, dok se drugom odguruješ, jest skejtanje. Ipak, vožnja na skateboardu mnogo je više od toga, ukoliko ti to poželiš. I od te točke nadalje, skejtanje postaje umijeće i mnogo složenija radnja od vožnje na romobilu. Ona je ekstremni sport. Od svojih početaka u četrdesetim godinama prošlog stoljeća, inspiriranih surfanjem na valovima, danas se razvila cijela jedna supkultura koja njeguje život ulice kroz glazbu, odjeću, grafite odnosno Street art, ali i vožnju i akrobacije, kako na BMX biciklu i rolama, tako i na skateboardu.

 

Zaštiti se i izgledaj cool

I imaj na umu – sigurnost prije svega! Bilo tek za gradsku vožnju i kotrljanje, bilo za učenje ili za akrobacije, opremi sebe i svoje bližnje dobrom zaštitom. Štitnici i kaciganisu nešto čega se treba sramiti i razmišljati kako izgledaš u njima. Ako išta, ugledaj se na ozbiljne skejtere koji na ulicu i rampu ne izlaze bez full opreme i priznaj, izgledaju baš opako u njoj.

Izbor kaciga i štitnika za zapešća, laktove i koljena u današnje je doba nepregledan i naći ćeš ih u raznim veličinama, bojama i oblicima – od prekrasnih djevojačkih kaciga u boji fuksije, do frajerskih crnih u kojima ćeš izgledati totalno cool.

Isto tako, redovno vodi brigu o svojem kotrljajućem rekvizitu, baš kao što bi i o automobilu ili biciklu. Što zbog sigurnosti, što zbog dugotrajnosti, redovito provjeravaj dotrajalost svojih kotačića i mijenjaj ih prema potrebi. Tržište omogućava promjenu kotačića i za role i za board i za romobil.

Veliku ponudu pronađite u Intersportu: štitnici, koturaljke, role, romobili, kacige, skateboardi

3sporta native za Intersport

Nema postova za prikaz