TRKAČI I TRKAČICE IZ 16 ZEMALJA

2. Hvarski polumaraton sa skoro 120 natjecatelja

Prošlog je vikenda na Hvaru održan 2. Hvarski polumaraton na kojem se nastupilo 118 natjecateljica i natjecatelja. Međunarodna je ovo utrka koja je privukla trkače iz čak 16 zemalja.

Utrka je posebna po tome jer je start u 18 sati, a to znači da oni sporiji ciljem prolaze kada se već spusti noć. Za samu trasu utrke moglo bi se reći da je zahtjevna, jer se sa razine mora, gdje je start, prvi dio utrke trči do 400 metara nadmorske visine, nakon čega slijedi spuštanje do cilja.

 

Uvjerljivi pobjednik utrke u muškoj konkurenciji bio je Mario Špoljar iz Zaboka koji je trasu polumaratona prešao za 1:21:55 h, drugi je bio Tomislav Brečić (Imotski, 1:24:50 h), a treći Željko Letonija (Zagreb, 1:26:45).

 

Odmah iza njih, znači ukupno četvrta, ciljem je prošla Splićanka Nikolina Šustić (1:27:49 h), koja je ovim rezultatom pokazala koliko je spremna ravnopravno se nositi i s brojnim muškarcima. Druga u ženskoj konkurenciji bila je Tadeja Krušec (Zagreb, 1:52:10), a treća Radmila Maksimović (Šibenik, 1:54:12).

Ova utrka izvrstan je primjer kako se domaćim i stranim turistima može ponuditi atraktivan sportski sadržaj kao dopuna turističkoj ponudi. Izvrsni organizatori utrke bili su Grad Hvar, SD „Hvar Marathon“, AK „Sljeme“ a za provedbu su se brinuo Organizacijski odbor Hvarskog polumaratona u sastavu Joško Domančić, Boris Reinić i Dragan Janković.

Rezultati

Picasa galerija fotografija

Autor: 3sporta / foto: Boris Reinić

- Marketing -

Nema postova za prikaz