DUATLON IS FUN

Avirović, Pleše i Levačić najbolji na 3. kolu Felt duatlon lige

Sunčani proljetni dan i ove je srijede na SRC Aquacity u Varaždinu privukao natjecatelje na 3.kolo Felt duatlon lige. Na već poznatom okupljalištu duatlonaca i triatlonaca, pored boćarskog igrališta na Aquacityju, pobjedu u sprintu odnio je Matija Avirović iz TK Međimurje, a u supersprintu Denis Pleše iz TK042.

Nakon prošlog kronometarskog kola ovaj se puta natjecalo u dvije discipline – sprintu i supersprintu. Sprint je disciplina koja uključuje 5 km trčanja, 20 km bicikla i 2,5 km trčanja. Supersprint je kraća disciplina, prilagođena rekreativcima, a uključuje 2,5 km trčanja, 14 km bicikla i 1,25 km trčanja.

U disciplini sprint Matija Avirović (TK Međimurje) je ciljem prošao prvi nakon 1:05:33. Drugo i treće mjesto zauzeli su članovi Triatlon kluba 042 – drugo mjesto Dubravko Knolmajer s vremenom 1:06:26 i treće mjesto Vanja Canjuga s vremenom 1:06:33. U disciplini sprint djevojaka ovog puta nije bilo.

U disciplini supersprint pobjednik je bio poznat još prije starta. Denis Pleše iz Koprivnice, član Triatlon kluba 042, ove se sezone prvi puta natječe u duatlonu, a već na prvom kolu pokazao je da ima ozbiljne namjere osvojiti ligu, a i mnogo više. I na trećem kolu Felt duatlon lige odnio je pobjedu s vremenom 39:40. Na svojem prvom duatlonu prije mjesec dana istu dionicu završio je za 40:43. Nakon njega, drugo mjesto je zauzeo Ivan Avirović iz TK Međimurje i to s vremenom 44:15, a treće Neven Mlakar iz Triatlon kluba 042 s vremenom 45:56.

Među ženama u supersprintu pobijedila je Lidija Levačić iz AK Međimurje s vremenom 49:40. Drugo mjesto zauzela je sve bolja Jelena Domislović iz Triatlon kluba 042 s vremenom 52:44. Jelena je inače polaznica Felt škole duatlona koju su ove godine organizirali u Triatlon klubu 042. I ona je značajno popravila svoj rezultat u odnosu na prvo kolo koje je završila za 1:00:23. Spomenimo i Saru Rožić iz Triatlon kluba 042, pobjednicu prvog kola, koja je usprkos ozljedi odlučila nastupiti, no na kraju je ipak morala odustati.

Organizatore posebno vesele nova lica na ligi, rekreativci koji su odlučili probati ovaj zanimljiv sport, a na kraju su se zarazili dobrom atmosferom i vraćaju se iz kola u kolo ponovno te postižu sve bolje rezultate.

Uskoro na Felt duatlon ligi očekujemo i ostale polaznike Felt škole duatlona koji marljivo rade od početka proljeća sa svojim mentorima Antunom Beloševićem, Ladislavom Gregorinčićem, Karlom Čović i Markom Domislovićem.

Sljedeće kolo na rasporedu je 22. svibnja u 18 sati na SRC Aquacity. Dođite i vi i probajte ovaj zanimljiv sport!

Rezultati 3. kola

 

 


 


Autor: TK 042

Nema postova za prikaz