ŠUMA 1

BBK ASI poziva na otvorenje nove XC staze

Povodom jubilarne 10. godišnjice kluba, Brdsko-biciklistički klub ASI Varaždin organizira MTB XC utrku na novoj XC stazi u Beretincu.

Najdugovječniji brdsko-biciklistički klub Varaždinske županije BBK “ASI”, uskoro obilježava svoju jubilarnu desetu godinu postojanja, a ujedno “pušta u promet” i svoju drugu MTB stazu u županiji . Proslava i natjecateljsko otvorenje staze održat de se u subotu 5.10.2013. što je uvelike omogudila i Opdina Beretinec na čelu s načelnikom Igorom Kosom.

Godina preokreta brdskog biciklizma u Varaždinu bila je 2003. kada je nekolicina iskusnih brdskih biciklista osnovala klub dajudi mu ime “ASI” ( množina od “as”; u dijalektalnom govoru označava osobe koje se ističu u sportskome pogledu: glasoviti, uporni i uspješni sportaši, ali također označava i socijalnu vještinu druženja i kolegijalnosti među biciklistima ).

Kao prvi regionalni brdsko-biciklistički klub okuplja veliki broj entuzijasta, sportaša i ljubitelja prirode sa ciljem promicanja biciklizma u svrhu zdravijeg načina života. Danas klub ima više od 50 stalnih članova svih dobnih skupina, a od samog osnutka provodi i brojne sportske, humanitarne, ali i ekološke projekte (biciklijade, maratone Kajkavijana, ligaška natjecanja, utrke, akcije čišdenja dravske park-šume itd).

Otvorenje nove brdsko-biciklističke staze u šumama Beretinca šlag je na torti koju je klub marljivo i s puno ljubavi “pekao” punih deset godina te se klub s razlogom može nazvati majstorom svog zanata! Staza je relativno protočna, ali ima nekoliko tehnički zahtjevnijih elemenata i nekoliko brzih spusteva te je kao takva primjerena za naprednije rekreativce.

Natjecateljski dio otvorenja staze predviđen je za 4 kategorije (sport, rekreativci, žene i početnici do 15.g) koji de se natjecati vozedi određeni broj krugova na stazi. Za najbolje su osigurane i nagrade, dok nam se svi prijatelji i ljubitelji biciklizma mogu pridružiti u proslavi koja de uslijediti nakon natjecateljskog dijela programa kod našeg domadina Seoskog turizma Canjuga.

U subotu 5.10.2013. od 13 sati pridružite nam se na zajedničkom prazniku biciklizma!
Više informacija i propozicije utrke na: www.bbk-asi.hr; www.beretinec.hr

 

BBK ASI VARAŽDIN donosi

PROPOZICIJE XC NATJECANJA XC BERETINEC 2013.

 1. Mjesto i termin održavanja utrke:Beretinec, subota, 05.10. u 13h
 2. Staza je dužine 4300 m; cijela staza prolazi šumskim stazicama (singletrackovima). Staza se nalazi na brdovitom šumskom terenu uz uspone od 5 do 15%, a ukupna je visinska razlika 135 metara. Staza je relativno protočna, ali ima nekoliko tehnički zahtjevnijih elemenata te nekoliko brzih spusteva.
 3. Kategorije: XC Beretinec 2013 dijeli se na četiri osnovne kategorije: Sportska (natjecatelji voze 4 kruga), Rekreativna (natjecatelji voze 2 kruga), Žene (natjecateljice voze 2 kruga) i kategorija Početnici (do 15 godina starosti; natjecatelji voze 1 krug)
  Kategorija Početnici obuhvaća i dječake i djevojčice do 15 godina starosti; dakle, ne dijeli se na muške i ženske. Osobe mlađe od 15 godina smiju nastupati samo uz pismeni pristanak roditelja ili staratelja.
 4. Podjela brojeva vršiti će se na dan utrke 5.10. 2013. na startu u Beretincu od 11.00 do 12.30 sati.
 5. Prijave: Prijave na utrku primaju se online na e-mail adresu BBK ASI Varaždin bbkasi@gmail.com zaključno sa četvrtkom do 23:59 sati. Moguće su i prijave na dan utrke najkasnije 30 min prije starta utrke. Cijena startnine je 30 kn kod online prijava, a na dan utrke 40 kuna.

  Na mail ( bbkasi@gmail.com ) pošaljite ispunjenu prijavu za utrku sa sljedećim podacima:
  IME:
  PREZIME:
  KATEGORIJA: -Sportska, Rekreativna, Žene, Početnici
  ADRESA:
  MJESTO:
  KLUB: -ako ste član biciklističkog kluba ili individualac

 6. Sudjelovanje na utrci uključuje:
  Označenu trasu, profesionalno mjerenje vremena, tehničku pomoć na startno-ciljnoj ravnini, liječničku pomoć, besplatno parkiranje, okrjepu na cilju, online rezultate.
 7. Start: Sve kategorije startaju istovremeno, a vrijeme starta je u 13.00 sati.
 8. Pravila: XC Beretinec 2013. održava se prema pravilima UCI-ja, HBS-a i pravila propisanih ovim propozicijama.
 9. Opći propisi: Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator otklanja od sebe svaku odgovornost za štetu koju bi sudionici prouzrokovali sebi ili trećim osobama, za vrijeme i poslije trke. Staza nije zatvorena za promet pa se vozi prema važećim prometnim propisima.
  Na samom startu utrke, sudac će prozivati vozače da mogu zauzeti startne pozicije ovisno o kategoriji u kojoj nastupaju.
  Svaka vrsta pomoći s treće strane za vrijeme utrke je zabranjena. U tehničkim/okrjepnim zonama, označenim na stazi, sudionici mogu uzimati hranu i piće, zamjenske dijelove i pomoć.
  Svi sudionici koji su odustali od utrke (bez obzira na razlog), dužni su javiti se sucima na cilju odmah po dolasku, ili se moraju javiti najbližem redaru na stazi koji će zabilježiti njihov broj i javiti sucima.
  Nošenje kacige je obvezno!
 10. Fair play: XC Beretinec 2013 je rekreativnog karaktera. Samim time se računa na fair play sudionika te međusobnu pomoć oko tehničkih kvarova ili eventualnih nezgoda.
  Osobito se računa na poštenje i sportsko ponašanje na stazi , posebno na djelovima gdje nema mogućnosti prestizanja. Ukoliko je sudionik iza vas brži na pojedninim djelovime staze, te ga vidljivo usporavate, obavezno ga propusttie na siguran način. Ukoliko dođe do namjernog nepropuštanja (štopanja), ili čak do dovođenja u opasne situacije (zatvaranje puta prilikom prestizanja i sl.), organizator ima pravo natjecatelja diskvalificirati.
 11. Ostalo: Preporučuje se nošenje osnovnog biciklističkog alata (set za krpanje ili rezervna zračnica, pumpa, priručni alat).

 

Autor: BBK ASI

- Marketing -

Nema postova za prikaz