AKVIZICIJA

IRONMAN Group preuzeo hrvatski 4Islands MTB Stage Race

IRONMAN Group objavio je jučer akviziciju poznate hrvatske 4Islands MTB Stage Race utrke. Ovaj će događaj proširiti globalni portfelj Epic Series MTB utrka IRONMAN grupe.

 

4Islands MTB Stage Race, koja će se održati od 19. do 23. travnja 2022. u Hrvatskoj, jedinstven je događaj u svijetu brdskog biciklizma, jer na njemu sudjeluju timovi od po dva/dvoje vozača. Ruta je duga 300 kilometara i sastoji se od prologa i četiri etape, od kojih se svaka održava na drugom hrvatskom otoku.

Timovi će se počastiti uistinu jedinstvenim iskustvom na brdskim biciklima, od starta avanture trkom s palube broda na kozje putove i povijesne staze otoka Krka, Raba, Creca i Lošinja.

– Hrvatska marljivo radi na rastu svoje prisutnosti kao vrhunske destinacije za bicikliranje, kako rekreativne tako i natjecateljske. 4Islands MTB Stage Race izvrstan je primjer kako natjecateljski biciklizam pruža priliku za promociju Hrvatske kao odlične biciklističke destinacije tijekom cijele godine, bilo da se netko odluči sudjelovati kao gledatelj ili se okušati u biciklizmu. Drago nam je što će Croatia’s 4Islands MTB Stage Race istaknuti četiri naša nevjerojatna otoka i veselimo se nastavku ove utrke u budućnosti, – istaknuo je Dubravko Šimenc ispred HTZ-a.

Serija Epic ponosi se time što ugošćuje vodeće utrke brdskih biciklista na kultnim lokacijama diljem svijeta. Trenutno, Epic Series ima događaje u Južnoj Africi; Graubünden, Švicarska; Wales; Andora i Australija. S 4Islands MTB Stage Race koja se pridružuje Epic seriji, Epic serija ostavlja svoj trag u Europi s ciljem privlačenja amatera i najboljih svjetskih vozača.

– Serija Epic postavlja standard za etapne utrke brdskim biciklima diljem svijeta, jako smo uzbuđeni da serijalu dodajemo i 4Islands MTB Stage Race. Jedinstveni format utrke i nevjerojatne hrvatske staze nude iskustvo vožnje kao nigdje drugdje na svijetu, čineći 4Islands MTB Stage Race savršenim dodatkom Epic seriji. S 4Islands MTB Stage Race koja se pridružila Epic seriji, vozači će sada imati još jednu priliku kvalificirati se za Absa Cape Epic na europskom tlu, – objasnila je Kati Csak, globalna direktorica serije Epic.

– Iznimna nam je čast i ponos na činjenicu da je 4Islands postao član serije Epic. Vizija i entuzijazam uloženi u projekt prepoznati su i nagrađeni, što još jednom dokazuje da uvijek trebamo slijediti svoje snove, – rekao je Tomislav Zobec, osnivač 4Islands MTB Stage Race.

2022. godine 4Islands MTB Stage Race će se održati od 19. do 23. travnja i uključivati pet kategorija utrka, pored UCI Elite muškaraca i UCI Elite žena.

Foto: 4Islands / Ivan Šardi

- Marketing -

Nema postova za prikaz