ŠUMICA SVA SE TRESE...

Dođite po dozu adrenalina na 1. Cross duatlon “Drava 2013.”

Triatlon klub 042 svim triatloncima i rekreativcima željnima adrenalina i dobre zabave u nedjelju, 7. travnja 2013., priređuje pravu poslasticu – utrku cross duatlona na Dravi!

Za triatlon, koji je najbrže rastući sport današnjice i  koji je sve popularniji u našim krajevima, svi su već čuli. Ali, o čemu li se radi u cross duatlonu?! Duatlon je disciplina koja se sastoji od trčanja, vožnje bicikla pa opet malo trčanja. U ovom specifičnom slučaju X-duatlona (cross duatlon) radi se o tome da se utrka ne odvija na klasičnoj asfaltnoj podlozi. Trči se i vozi bicikl po šumskim puteljcima, makadamskoj podlozi i slično.
 
Na utrci Cross duatlon „Drava 2013.“ trčat će se i voziti bicikl po šumskim stazama uz Dravu i makadamskom cestom. Utrka će se sastojati od 3,8 km trčanja, 14 km biciklizma i nakon toga još 1,9 km trčanja. Bicikl će se voziti po dravskoj XC stazi. Staza je za XC pojmove izrazito ravničarska, no ima dosta tehničkih detalja poput hupsera, prelazaka preko balvana i oštrih zavoja te ukoliko želite držati korak s boljim natjecateljima može biti i zahtjevna. Ipak, svaki je rekreativac može proći bez većih problema. Najveći  dio staze je singletrack.

Utrka je otvorena za sve, sportaše i rekreativce. Od 8 do 10:30 sati možete se prijaviti, a moguće je i razgledavanje staze. Sama utrka starta u 11 sati na mostu kod bivšeg kupališta, a proglašenje pobjednika biti će u 12:30 sati.

Dobrodošli su svi, trkači, biciklisti, multisportaši. Jedina propisana oprema je bicikl i kaciga bek koje se neće moći nastupiti.

Raspis i pravila utrke

 

 

Autor: 3sporta / tk042

- Marketing -

Nema postova za prikaz