NA BRZOJ STAZI

Dva zvonika u Bujama oglasila državne prvake

Nakon petnaestak godina se u Bujama održala ponovno biciklistička utrka u brdskom biciklizmu i to državno prvenstvo u kategorijama eliminator i cross-country. Vozači iz cijele Hrvatske koji su došli imali su jedan cilj – vratiti se doma s medaljama državnih prvaka ili viceprvaka. Dvjestotinjak vozača sudjelovali su u dva dana na utrkama od početničkih kategorija do onih veteranskih.

 

BBK Grožnjan kao domaćin je poznat po stazama svakakvih profila, ali je ovaj put iznenadio sve sudionike kojih je dočekala atipična jednostavna staza, jako brza, sa samo jednim usponom i spustom koji su međutim tražili veliku koncentraciju u vožnji, a inače sunčani vikend bio je rashlađen burom. Pokazalo se da naizgled lagana staza može biti itekako teška i stvoriti razliku, iako bez ekstremnih dijelova.

Subotnji eliminator koji je najzanimljiviji publici odvijao se na kratkoj stazi sa nekoliko kratkih uspona i spustova u kojoj je sudjelovalo tridesetak vozača u četiri kategorije.

Novi državni prvaci u kategoriji eliminatora su Jana Filipović (BK Biker), Stjepan Hunjak (BK Maraton Kreidler),  Ema Filipović (BK Biker) i Karlo Brajković (BBK Grožnjan) u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Nedjeljna utrka u cross-countryu bila je šlag na torti sezone svakog vozača gdje je u početničkim kategorijama nastupilo preko pedesetak mladih vozača kojima želimo puno uspjeha u nastavku karijere i svakako ostanak u biciklističkim vodama.

20116867_687899808066314_3934552271085087119_o

Novi državni prvaci su Toni Milun (BK Montes – U9), Maša Klarić (BBK Orlov Krug – U9), Erik Antolović (BK Montes – U11), Lena Nadu (BK Montes – U11), Noa Antolović (BK Montes – U13), Amelie Lipovac (BK Montes – U13), Ivan Okmažić (BK Makarska – U14), Ivan Peruško (BK AXA – U15),  Anja Nadu (BK Montes – U15), Stjepan Hunjak (BK Maraton Kreidler – Kadet) i Karmen Škiljić (BBK Pakoštane – Kadetkinje).

Kod Master kategorija novi državni prvaci su iskusni brdski biciklisti Tomislav Nemet (BK Osijek 2010 – A), Krešimir Franić (BK Opatija 2010 – B), Mauro Hek (BK MTB Istra Pazin – C) i Gršo Mataija (BK Crikvenica – D).

Inače pobjednik utrke u Master C kategoriji bio je Zuccon Gianfranco koji je vozio s jednodnevnom licencom te tako prepustio mjesto državnog prvaka drugo plasiranom Heku. Kod kategorija Sport i Rekreativci državne prvake nismo okrunili pošto za iste nije organizirano prvenstvo, ali svejedno imamo pobjednike utrka Tomislav Brođanac i Janus Martina kod Rekreativaca i Ivan Ružman (BK Maraton Kreidler) u kategoriji Sport.

U najjačim natjecateljskim kategorijama pobjednici su Ania Žufić (BK Maraton Kreidler – Juniorke), Marko Vujević (BGK Tuškanac – Junior),  Zorana Težak (KBBXS Adrenalin – Elite) i Filip Turk (BBK Šišmiš – Elite).

20023734_687907068065588_4143625601211594290_o

Veliku potporu organizaciji dali su lokalni Nogometni Klub Buje, Grad Buje, Turistička Zajednica Grada Buja, Sportska Zajednica Grada Buja i Civitas Bullearum.

Svim natjecateljima želimo čestitati na osvojenim odličjima i zaželjeti sretan nastavak sezone u klupskim i reprezentativnim obvezama.

 
 
Tekst: Manuel Vigini
Foto: Damijanić Photography

Što misliš o temi?