NOVI KLUB - NOVE STAZE

FOTO: DH Halić – druga utrka za BBK Ivanščica

Brdsko biciklistički klub Ivanščica je krajem 2010. u Ivancu osnovala skupina zaljubljenika u brdski biciklizam. U klubu je aktivno 10-tak članova koji uređuju stazu na Ivanščici i na Haliću te organiziraju treninge na tim stazama. Klub je ove godine organizirao dvije downhill bicklističke utrke.

DH utrka Ivanščica 2011.

U sklopu dana grada Ivanca, u lipnju 2011. je organizirana prva utrka biciklističkog spusta u SZ Hrvatskoj. Odazvalo se 50-tak natjecatelja iz cijele Hrvatske i Slovenije. Staza je dugačka nešto više od 2 km, s visinskom razlikom od gotovo 500 m. Zbog težine i atraktivnosti, velika većina vozača bila je oduševljena stazom i najavila svoj dolazak sljedeće godine te izrazila želju da se uvrsti u HR/SLO kup. Za najbrže vozače bile su uz pomoć sponzora osigurane praktične i novčane nagrade.

DH utrka Halić 2011.

Za kraj biciklističke sezone, nekoliko članova kluba organiziralo je jednodnevnu trening utrku na stazi iznad naselja Halić u općini Gornji Kneginec pored Varaždina. Odazvalo se 20-tak vozača iz šire regije. Staza je kratka i nezahtjevna (u usporedbi s Ivanščicom), pa su svi natjecatelji sretno stizali do cilja.

Pobjednik utrke bio je Marko Puklin, ispred Frane Liovića i Karla Vrbaneca, a najbolji domaći natjecatelj bio je Nino Dušak na 4.mjestu. Zahvaljujući sponzorima, najboljim spustašima su podijeljena praktične nagrade.  Utrka je bila i humanitarnog karaktera jer je prihod od startnina uz nekoliko donacija uplaćen na račun teško bolesnog prijatelja biciklista.


 
Plan u 2012.g

Potaknuti izvrsnim reakcijama vozača nakon ovogodišnje utrke te odazivom i oduševljenjem posjetitelja u cilju i uzduž cijele staze, BBK Ivanščica planira ponovno organizirati utrku na Ivanščici jer je interes za stazu jako velik. Poučeni ovogodišnjom organizacijom i uočenim problemima, potrudit ćemo se da slijedeće godine utrka bude kvalitetnije organizirana da vozači i posjetitelji budu što zadovoljniji.

Više informacija o radu kluba možete dobiti kod:

predsjednik BBK Ivanščica
Miro Đurin
Lančić 51, 42240 Ivanec
098/9102862; miro@inbox.com

tajnik BBK Ivanščica
Tomislav Šlehta
Hvarska 9, 42000 Varaždin
099/3174956; tomislav.slehta@gmail.com

Autor: tekst: BBK Ivanščica; foto: Lorena Gellini // Damir Sefić

Nema postova za prikaz