VAKULA JE IMAO PRAVO

FOTO Duatlon Labin po kiši i lošem vremenu

Službena natjecanja iz kalendara Hrvatskog triatlon saveza započela su u nedjelju utrkom za Kup Hrvatske i Ekipnim prvenstvom Hrvatske u sprint duatlonu u Labinu. Utrku je organizirao Triatlon klub Albona Extreme.

Kratko viđenje utrke donosi Ladislav Gregorinčić: “Vrijeme je bilo tmurno i kišovito, prvo trčanje po livadi i kamenju gore – dolje. Svi smo obuli lagane tenisice iako bi bilo bolje da smo trčali u treking tenisicama, cesta za bicikl mokra od kiše k tome i prvi dio staze duga nizbrdica, prosječna brzina oko 55 – 60 km/h , poslije je slijedio uspon od par kilometara do Plomina, okretište na vrhu, opet luda jurnjava nizbrdo i kao šlager na kraju ista ona nizbrdica na početku promjenila se u napornu uzbrdicu, drugo trčanje kao i prvo, dva završna kruga i cilj. Poslije utrke zasluženo voće, sokovi i pokoja pivica.

Loše vrijeme vjerojatno je utjecalo na odaziv natjecatelja pa ih se na start skupilo 44 – 33 muškarca i 11 žena.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Tino Smoković (TK Albona Extreme) drugi je bio Viktor Sarić (TK Zagreb), a treći Aleksandar Grah (TK Albona Extreme). Kod muških timova najbrži je bio tim Albona Extreme A, druga je bila ekipa TK Zagreba, a treća TK Splita.

Osim glavne utrke održan je i supersprint duatlon i dječja utrka.

Rezultati svih utrka i kategorija

 


 


Autor: 3 sporta / foto: Jagoda Goršić

Nema postova za prikaz