KRONOMETARSKA UTRKA POKAZALA NAJBOLJE

[FOTO] Goran Pongračić najbrži na Felt duatlon ligi

Jučer je, na već dobro poznatoj lokaciji na SRC Aquacity pored Varaždina, u organizaciji Triatlon kluba 042 i uz sponzorstvo Matis Adria d.o.o., održano drugo kolo Felt duatlon lige.

Ovo je kolo bilo drugačije od ostalih – održana je kronometarska utrka koja je okupila natjecatelje iz Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke i Koprivničko-Križevačke županije.

Za razliku od uobičajnog formata duatlon natjecanja, gdje se prvo trči pa potom vozi bicikl i opet trči, ovdje je utrka počela biciklom nakon kojeg je slijedilo trčanje. Na startu ovog puta nisu bili svi natjecatelji u isto vrijeme. Jedan po jedan startali su u razmacima od jedne minute, a svakom se vrijeme mjerilo posebno.

Kronometarska utrka mnogima je najdraža jer pokazuje stvarnu spremnost pojedinog natjecatelja. Nije dozvoljena vožnja u zavjetrini pa nema “švercanja” iza jačih i vožnje u grupi.  Naime, u zavjetrini drugih vozača troši se 20-40% manje snage nego kad se natjecatelj vozi sam pa na duatlonima i triatlonima često možete vidjeti natjecatelje kako se voze u grupama. Na taj način se dosta uštedi snage za završni dio trčanja.

Na 2.kolu Felt duatlon lige natjecalo se u dvije discipline, sprintu i supersprintu. U sprintu se bicikl vozio 21 km, nakon čega se trčalo još 5 km. Oštra borba vodila se između Gorana Pongračića i Vanje Canjuge. Sa vremenom 53:02, tj. šest sekundi razlike pobijedio je Goran Pongračić (TK042) ispred Vanje Canjuge (TK042) koji je utrku završio za 53:08. Usprkos operaciji krajem prošle godine, Pongračić je pokazao izvrsnu formu. Imao je treće vrijeme na biciklu i najbolje vrijeme na trčanju. Treće mjesto osvojio je Mladen Meštrović (TK042) s vremenom 54:26. Jedina žena u sprintu bila je Karla Čović (TK042) koja je u cilj stigla nakon 1:07:18.

U discplini supersprint, već drugo kolo za redom, najbolji je bio Denis Pleše (TK042) koji je na biciklu bio neuhvatljiv i utrku je završio za 35:34. Drugi je bio Božo Srpak (TK042) s vremenom 36:49 a treći Ivan Avirović (TK Međimurje) s vremenom 37:50. Najbolja žena bila je Lidija Levačić (AK Međimurje) s vremenom 41:55. Sara Rožić (TK042) utrku je završila druga nakon 45:26. Sve bolja Jelena Domislović (TK042) bila je treća s vremenom 46:09.

Liga se nastavlja 8. svibnja u standardnom formatu, a utrka počinje u 18 sati.

Rezultati

Više informacija na www.tk042.hr.

 


 


 

Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz