49 KLASIČARA U JEDNOJ UTRCI

FOTO Klasični Duatlon Stubica Krivecu i Milković

U subotu su Donja Stubica i organizatori iz Triatlon kluba Hidraulika Kurelja bili dobri domaćini 17. izdanja Duatlona Stubica – klasičnog duatlona koji je ujedno bio i Prvenstvo Hrvatske u ovoj zahtjevnoj disciplini.

Klasični duatlon najduža je utrka duatlona u kalendaru Hrvatskog triatlon saveza, a kada se zna da konfiguracija terena i najčešće vruće vrijeme dodatno otežavaju utrku, Duatlon Stubica za većinu znači – teška utrka.

Tako je bilo i u subotu, nije bilo toliko ekstremno vruće (kako je znalo biti), ali se sunčano i toplo vrijeme pobrinulo da duatloncima ne bude lako. Organizirane su dvije utrke, već spomenuti klasični duatlon s distancama 10 km trčanja + 32 km biciklizma + 5 km trčanja i kratka, supersprint utrka prilagođena građanstvu i mlađim kategorijama natjecatelja, na kojoj su dionice bile 2.5 km trčanja, 10 km biciklizma i 1.25 km trčanja.

Prvaci Hrvatske u klasičnom duatlonu postali su “Swibirovci” Matija Krivec i Marina Milković, koja se ozbiljno uplela u konkurenciju muških natjecatelja i ciljem prošla kao ukupno osma. Krivecu je ovo druga ovogodišnja pobjeda na utrci iz kalendara HTS-a, nakon pobjede na kros triatlonu u Varaždinskim Toplicama. Kod muškaraca drugi i treći su bili Aleksandar Grah (TK Albona Extreme) i Gordan Petković (TK Zrinski Novatec), a kod žena Sanja Begović Geceg (TK Hidraulika Kurelja) i Martina Ilijanić (TK Swibir).

Na kratkoj supersprint utrci pobijedili su Matija Drljanovčan (TK Zrinski Novatec) i Dorotea Čargonja (TK Rival). Upravo su plave “uniforme” Rivalovaca dominirale supersprint utrkom – posve je jasno da se u Rijeci dobro radi s mladim natjecateljima!

Sljedeća stanica triatlonskog vlaka je Rovinj gdje se 26. 5. održava Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu.

Rezultati:

Klasični duatlon – ukupno
Klasični duatlon – poredak po kategorijama

Supersprint duatlon – ukupno
Supersprlin duatlon – poredak po kategorijama

 

 


 


Autor: 3sporta / foto: Marko Duspara

Što misliš o temi?