BOĆATA VODA ZA UŽIVANJE!

[FOTO] Održan 5. Plivački maraton Raslina 2014.

Peti maraton, svojevrsni mini jubilej, motivirao je organizatora da entuzijazam i uloženi napor u organizaciji digne za još jednu stepenicu. Uz standardnu i glavnu maratonsku utrku na 5 km u programu je kao novitet bila utrka na 1,5 km i čak 3 dječje utrke.

Ukupan broj natjecatelja bio je 111 plivačica i plivača (77 za utrku na 5 km i 34 za utrku na 1,5 km). U 10 h obilježen je zajednički start utrk, a na taj način amateri i početnici u daljinskom plivanju imali su čast startati rame uz rame s profesionalcima i s našom olimpijkom Karlom Šitić!

Nakon svega nešto više od 20 minuta plivanja u cilju ulaze prvi na 1,5 km – kod muškaraca je to poznati šibenski vaterpolist Bruno Sabioni (20:33), a kod žena Bruna Lokas (22:41), mlada plivačka nada, rodom iz Rasline.

Oko 11 sati, nakon sat vremena plivanja, nestrpljivo smo očekivali one najbolje na 5 km. Očekivano su naslove obranili Marin Milan (1:03:48) i Karla Šitić (1:07:49). Drugi u muškoj konkurenciji je bio splićanin Duje Špadina, a treći Aljoša Pribac iz Slovenije. Kod žena druga je bila Čehinja Magda Okurkova, a treća Isabella Belamarić iz PK Šibenik. Ubrzo nakon prvih vidjeli smo i puno dvoboja i borbi po starosnim kategorijama i borbi za Cro-Cup bodove i pozicije.

Treba spomenuti da su među natjecateljima na obje utrke bila i 3 člana KDP MIHOVIL, novoosnovanog i prvog kluba daljinskog plivanja u Šibeniku koji za sad broji desetak članova. Očito je pozitivna vibra s ovog maratona uspješno zarazila mnoge u Šibeniku i Raslini.

Na maratonu na 5 km se dodjeljuju i posebna priznanja za najmlađeg i najstarijeg natjecatelja, najmađi je bio Marko Radović godište 2001. i Longino Sošić godište 1941.

Šlag na kraju bile su tri dječje utrke gdje je ukupno nastupilo 64 djece raspoređenih u tri starosne kategorije. Velika brojka pokazatelj je koliko su djeca puna energije i volje za sportom te se nadamo se da će se mnogi od njih za nekoliko godina okušati i u utrkama na 1,5 km i 5 km!

Oko 14 sati je završila službena podjela nagrada u kategorijama i apsolutno. Organizatori, natjecatelji, sponzori i gledatelji razišli su se zadovoljni, s osmijehom na licu.

Hvala vam svima! Doviđenja i vidimo se na 6. Plivačkom maratonu Raslina 2015.!

  

Autor: Tonći – Ante Lokas / foto: Matko Jakelić

Nema postova za prikaz