IZVRSNA ORGANIZACIJA MADA JE PRVI

[FOTO] Održan prvi MTB maraton Koprivnica

U nedjelju je u Koprivnici održan prvi brdsko-biciklistički maraton u odličnoj organizaciji Biciklističkog kluba Rotor. Nastupilo je 160 vozača u nekoliko različitih kategorija, a stazu dugu 60 kilometara prvi je prošao Milo Pilski iz BGK Tuškanac koji je kroz cilj kod restorana Crna gora prošao s vremenom 2:05:55.

– Bilo je poprilično zahtjevno. Ispočetka je staza bila dosta teška, na nekim mjestima bilo je malo blata, a na kraju je kroz šumu bilo malo lakše i zanimljivije. Sve u svemu, bilo je teško, ali je utrka bila super organizirana, a staza dobro označena. Nisam se posebno pripremao niti sam imao velika očekivanja, ali eto, došao sam do prvog mjesta. Ova utrka definitivno ima potencijala da postane pravi, natjecateljski maraton. Trebalo bi ubaciti još malo uspona i staza će biti vrhunska – rekao je Milo Pilski.

Samo 35 sekundi za pobjednikom je zaostao Dejan Vračić koji je nastupao za Team Specialized iz Slovenije. Inače je cestovni biciklist, pa je njegov uspjeh tim veći.
– Bila mi je ovo prva utrka ove godine, a tek u subotu sam dobio bicikl za utrku. Staza je dobra, ali mogla je biti malo dulja, s malo više uspona. Inače je trasa super, ali malo prekratka. Bilo bi idealno da traje od dva i pol do tri sata. Sve je super označeno, kapa dolje za organizaciju!

Kod žena najbrže su bile Majda Horvat (BBK ASI), Monika Ludaš (BK Mura Avantura) i Petra Runtas (BK Krpelj).

Predsjednik BK Rotor Siniša Herman bio je vrlo zadovoljan prvim koprivničkim maratonom.

– Povratne informacije vozača su fenomenalne, pogotovo od dečki iz  Slovenije koji su se iznenadili da na području na kojem nemamo neki duži brijeg i duži uspon možemo napraviti solidno tešku utrku. Možda za njih profesionalce koji su stigli među prvima ona jest bila malo lakša, ali su nam rekli neka je sljedeće godine produžimo za nekih pola sata i da će biti fenomenalna utrka, vrlo brza, ali i vrlo zanimljiva, pogotovo ovaj šumski dio. Ostali vozači imaju vremena mrvicu bolja nego što su inače vozili, naravno, zbog adrenalina i svega što jedna trka nosi. Inače su prvih pedesetak vozači koji treniraju i voze za klubove u Kupu Hrvatske, a ostali su uglavnom rekreativci – rekao je Herman.

REZULTATI:

XCM Koprivnica_1996-1999
XCM Koprivnica_1991-1995
XCM Koprivnica_1984-1990
XCM Koprivnica_1974-1983
XCM Koprivnica_1964-1973
XCM Koprivnica_1963+
XCM Koprivnica_zene
XCM Koprivnica_UKUPNO

Cijeli članak pročitajte na  www.koprivnica.net

 

Foto: Mario Kos

 


 


 

Autor: koprivnica.net // foto: Mario Kos

Nema postova za prikaz