NEMA ZIME ZA ESKIME

FOTO Održan zimski x-duatlon u Varaždinu

Jelena Sekelj, Tomislav Bermanec, Marko Domislović, Mićo Duspara, Ladislav Gregorinčić i Slaven Pikija zaslužili su da ih sve spomenemo zbog same činjenice da su se odvažili startati na dravskom Cross duatlonu koji je održan u teškim zimskim uvjetima, a ujedno su ga i svi uspješno završili.

Blato, voda i bljuzga uvelike su prkosili natjecateljima tijekom savladavanja staze koja se sastojala od 3,8 km trčanja (2 kruga od 1,9 km), 14 km vožnje bicikla (5 krugova po dravskom nasipu i šumi) te na kraju još 1,9 km trčanja. Ipak, zadovoljni osmijesi na kraju i tijekom čitavog trajanja utrke govorili su da je ovo prava stvar koja definitivno mora postati tradicionalna.

Na kraju krajeva, ova utrka bila je samo uvod u službenu utrku koja će se održati na proljeće. S obzirom na to da su kros triatlon i duatlon utrke u posljednje vrijeme u svijetu postale vrlo popularne zbog atraktivnih biciklističkih i trkačkih dionica, održavanjem jedne ovakve utrke TK 042 želio je pokazati da prati trendove.

Ovom utrkom Triatlon klub 042 završio je rezultatski i organizacijski uspješnu 2012. godinu. Ova utrka tako je bila humanitarnog karaktera, a šest prethodno spomenutih natjecatelja i gledatelji dobrovoljnim su prilozima prikupili skromnu pomoći za jednu obitelj težeg financijskog stanja iz Varaždina.

Iako su rezultati u ovom slučaju sporedni, red je da spomenemo da je u utrci najbrži bio Tomislav Bermanec (1:01:40) koji je, s obzirom na to da je potegnuo preko Drave, ovu pobjedu i zaslužio, drugi je bio Marko Domislović (1:02:45), treći Ladislav Gregorinčić (1:08:30). Jedina hrabra pripadnica ženskog spola koja se odvažila nastupiti je Jelena Sekelj koja je utrku završila za 1:10:05.

Rezultati

 


 


Autor: 3sporta / foto: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz