ŠUMA 1

[FOTO] Otvorena XC staza Beretinec

U Beretincu, općini i mjestu u neposrednoj blizini Varaždina, otvorena je danas nova, atraktivna XC staza. Tom je prilikom održana i rekreativna utrka na kojoj je sudjelovalo čestrdesetak biciklistica i biciklista, uglavnom iz Varaždinske i Međimurske županije.

BBK ASI je godinama održavao XC stazu na Dravi, na kojoj se održavala XC liga i utrka Sajmeni dani. Ta staza je ravničarska i bez uspona pa je neogovarajuća za ozbiljnije XC treninge ili utrke. Upravo radi toga, u suradnji s Općinom Beretinec, došlo je do ostvarenja projekta uređenja nove XC staze koja se cijelom svojom dužinom proteže šumskim brežuljkastim predjelom ove općine. Ima sve ono što je ovakvoj stazi potrebno – uspone, spusteve, dropove, a njen veliki dio je single track. Staza nije opasna i voziva je gotovo cijelom svojom dužinom.

– Našli smo se danas u općini Beretinec da obilježimo desetu godišnjicu Brdsko biciklističkog kluba ASI Varaždin. U ovoj ćemo prilici otvoriti našu novu XC stazu. Nakon deset godina od osnutka kluba, mislim da je ovo jedan veliki poklon za naš klub. Radi se o pravoj klasičnoj XC stazi koja će biti otvorena za sve korisnike. Staza je prilagođena rekreativcima i nešto naprednijim biciklistima, ali i početnicima. Ovo je prilika svima iz Varaždina i okolice da mogu doći na pravu XC stazu Beretinec, od danas pa nadalje. – istaknuo je predsjednik BBK ASI Janko Gušić prije starta utrke.

Staza treba još uređenja idućeg proljeća, ali se i u ovakvom izdanju pokazala izvrsnom i fizički zahtjevnom za okupljene vozačice i vozače.

 


 


Autor: 3sporta / foto: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz