PREDIVAN VIKEND U ISTRI

[FOTO] Plava Laguna Polumaraton okupio najviše trkača do sada

Ove godine Plava Laguna Polumaraton okupio je gotovo 1300 trkača kroz četiri utrke – Polumaraton, 10 K, Family Run i Kids Run.

 

Da se Istra i trčanje vole javno, već je odavno poznato. No, ovoliki broj rekreativnih trkača, posebice kroz Kids Run i Family Run, nije se moglo očekivati. Lijepo je bilo gledati da djeca od najranijih početaka  poštuju zdrav način života, koji uključuje i rekreaciju. Ove godine po prvi puta mogućnost prijava bila je zatvorena nekoliko dana prije eventa, obzirom da je odaziv djece bio daleko veći od očekivanog.

Najbolji mali trkači bili su:
Kids 400 m: 1. David Rajko, 2. Diego Rajko i 3. Kevin Čekič.
Kids 800 m: 1. Luka Košeto, 2. Andrea Pastore i 3. Arian Matić.
Kids 1200 m: 1. Luka Kljajić, 2. Dominik Banović i 3. Luka Anđelić.
Kids 1800 m: 1. Matteo Knapic, 2. Boka Martin i 3. Luka Vinkerlić.

– Posebno nas veseli odaziv i uspjeh Family Runa, na kojem se trkačim pridružili i štičenici Centra za inkluziju te dali sve od sebe da prijeđu 3,5 km dugu stazu kroz kampove Zelena Resort i Bijela uvala.. Sva sredstva koja su uplaćena za kotizacije i donacije usmjeriti će se njima. Iznos uplata od kotizacija smo udvostručili, i ukupnom uplatom pomoći ćemo unaprijeđenju redovnih aktivnosti porečkog Centra. Kako Centar dva puta tjedno provodi sportske aktivnosti za svoje štićenike, uvjereni smo da će sredstva biti upotrebljenja upravo tamo gdje je najpotrebnije. – poručuju organizatori.

Najbolja prva tri trkača Family Runa bili su: Miran Dovnik, Marco Lajic,  Adel Balčinović, a najbolje tri trkačice: Karmen Janeković, Karin Ferstl i Nataša Milohanović.

Ozbiljni trkači trčali su u nedjelju, trase duge 10 km od hotela  Parentium, preko resorta Plava Laguna do samog grada Poreča i nazad. Trkači polumaratona (21 km) produžili su prema  Funtani i nazad u Zelenu lagunu. Ove se godine trčao samo jedan krug sa izmjenjenom trasom u odnosu na prošlu godinu, a oko 100 volontera potrudilo se da sve prođe u najboljem mogućem redu.

Odlično vrijeme dalo je i odlične rezultate. Tako su prva tri najbolja trkača na utrci od 10 km:

1. Žiga KOPRIVNIK (Filter team)
2. Filippo PAGAVINO
3. Michal ANTALA (Intesa Sanpaolo)

Tri najbolje trkačice bile su:

1. Kristina BELE (AK Pivka)
2.
Elisa GIACHIN (Fincantieri Atletica monfalcone)
3.
Tamara ČELESNIK (ŠD Metek)

Na polumaratonskoj trci prva tri trkača bila su:

1. László GREGOR (Benedek-Team)
2. Tamás NAGY (Benedek-Team)
3.Robert STRANJAK (SPONNTEAM LOGATEC)

Prve tri trkčacice:

1. Tünde SZABÓ (PSN Zrt)
2. Csilla PAP (Benedek-Team)
3. Zita KOVÁCS (Benedek-Team)

– Tradiciju evenata koji spajaju turiste, lokalno stanovnišvo, profesionalne i rekreativne sportaše,   želimo njegovati dalje, kroz razvoj profesionalnih sportskih ali i rekreativnih manifestacija koji su najbolji načine provođenja slobodnog vremena. Zahvaljujemo svim volonterima, rekreativcima, trkačima i svima koji su se uključili u Plava Laguna Polumaraton. Čestitamo najuspješnijima i pozivamo Vas i dogodine. U međuvremenu,  pripremamo mnoge druge evente, zato nas i dalje pratite, jer lijepo je vrijeme tek počelo.“ – poručuju iz Plave Lagune.

Više o rezultatima možete pogledati OVDJE

PR tekst

- Marketing -

Nema postova za prikaz