BROJ NATJECATELJA - IZNENAĐENJE

FOTO: Počela 3. Duatlon liga Aquacity Varaždin

Počelo je 3. izdanje Duatlon lige Aquacity u Varaždinu u organizaciji Triatlon kluba 042. Na poznatom okupljalištu duatlonaca i triatlonaca, pored boćarskog igrališta, skupilo je jučer neočekivanih 25 natjecateljica i natjecatelja.

Kako ovogodišnja liga nema izraženi natjecateljski karakter, naime nema startnine, nema nagrada za pobjednika… odmah je i atmosfera bila opuštenija. Jer na kraju i cilj ovakvih “malih” natjecanja je održavanje kontakata s ljudima koji dijele zajedničke interese, sportsko druženje ili malo jači trening u uvjetima kao na utrci.

Od ukupno 25 sudionika, tri su bile žene i sve tri su nastupile na Sprint utrci – 5 km trčanja, 21 km bicikliranja i 2,5 km trčanja. Najbrža je Sanja Begović Geceg (TK Hidraulika Kurelja)  koja je na svoj rođendan (sretan rođendan, još jednom 🙂 “potegnula” iz Dugog Sela. Kako je rekla, ovakve ju male utrke raduju i nije joj problem doći. Na drugom mjestu našla se Jelena Sekelj iz TK 042 Varaždin koja svojim nastupom potvrđuje da je ozbiljno trenirala preko zime. Treća je ciljem prošla Sara Cafuk (TK Međimurje), juniorka koja očito nema namjeru odustati od multisportova.

U muškoj konkurenciji pobijedio je “domaći” Vanja Canjuga. Moglo bi se reći da će ovo biti malo drugačija sezona na njega, prije svega imajući u vidu bitno poboljšanje vremena trčanja – s biciklom nije ni prošlih godina bilo problema. Drugo mjesto osvojio je Marijan Huzjak kojem osim dobrog trčanja ni kombinacija s biciklom nije problem. Treći je ciljem prošao junior TK 042 Adam Rožmarić i dokazao da se može, usprkos ozljedi gležnja koja ga je spriječila u ozbiljnijem trkačkom treningu preko zime.

U kraćoj utrci supersprint duatlona najbolji su bili Matija Avirović (TK Međimurje), Marko Duspara (TK 042) i Neven Mlakar (TK 042).

Liga se nastavlja 4. travnja na istom mjestu i sa startom u 17 sati.

Čestitke svima i vidimo se!

Rezultati 1. kola

 


 


Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz