NNNI NA DUATLONSKI NAČIN

FOTO Polarno sedmo kolo X duatlon lige

Danas je na zagrebačkom Jarunu u gotovo polarnim uvjetima održano 7. kolo X duatlon lige koju organizira Triatlon klub Zagreb.

Vrlo hladno jutro s temperaturom od -7 C, snijegom prekrivene staze oko jezera i djelomično zaleđena jarunska cesta bile su vjerojatni razlog za malo slabiji odaziv natjecateljica i natjecatelja od uobičajenog. Skupilo se tako 31 natjecatelja na dužoj utrci, od čega su bile četiri žene, a djeca su se natjecala i po ovim nepovoljnim uvjetima – tri dječaka i jedna djevojčica.

S obzirom na snijeg i led organizator je odlučio biciklistički dio utrke premjestiti na asfalt koji je bio djelomično zaleđen, ali ipak manje zahtjevan i opasan od uobičajene trase. Trčalo se uobičajenom stazom, a biciklistička dionica je bila jedan krug oko Jaruna.

Za kratku izjavu o ovom kolu zamolili smo jedini žensku natjecateljicu na dječjoj utrci, desetgodišnju Marcelu Zelenika – “Šesti put nastupam danas na ovoj ligi. Trenutno sam druga u svojoj konkurenciji i danas jedina od djevojčica. Snijeg mi uopće ne smeta i nije mi hladno”.

“Ledena volja naših X duatlonaca i ove subote je na Jarunu pokazala svoju punu raskoš. Temperatura -5 C, ledeno snježna staza, tenisice i bicikl su sve što je potrebno za ovih 35 hrabrih da stave startni broj i krenu u juriš. Insistirali su da se vozi krug oko Jaruna  i da će se snalaziti s ledenim dijelovima ceste. Neki su bili više, a neki manje spretni, pogotovo kada su vidjeli friško pečene fritule nadomak cilja. U dodatku s čajem i juhom okrepa ih je motivirala da što brže svladaju današnju stazu i uživaju u delicijama naše nove kuharice Ane! Bilo je ovo sedmo kolo lige, borba za pobjednika, a i prestiž između Petkovića i Rogića je u punom zamahu. Zapravo, više je ovo borba za prestiž, jer su njih dvojica u različitim nagradnim grupama, jedan kao kategorizirani, a drugi “Age Group” natjecatelj, dok je kod žena pitanje pobjednice riješeno – Mirjana Kolac je još prošlo kolo uzela naslov, ali dolazi i dalje jer se redovitim dolascima dolazi do najvrjednijih nagrada naših sponzora Keindl sporta, Msi-Laba, Multipowera i Canona. Naime, veći broj dolazaka znači veće šanse u bubnju koji ćemo zavrtjeti nakon završetka lige. Personalizirani brojevi, postavljene prepreke u šumi, močvara,  dimne bombe, vatrometne rakete, landrice, fritule, medica po putu, samo su neka od iznenađenja koja su vrebala naše X duatlonce, a još su 3 kola pred nama. Ona donose sve osim očekivanog!” – nakon utrke je izjavio Viktor Sarić, glavni organizator ove utrke ispred Triatlon kluba Zagreb.

X duatlon liga nastavlja se za 14 dana, još nije kasno uključiti se i postati dio ove zabavne multisportske obitelji.

Rezultati 7.kola 2012-13

 


 


Autor: 3sporta

Što misliš o temi?