ŽIVOT LETI KAPETANE

[FOTO] Šibenskih deset i četvorka za Dražena

Trčanje se relativno sporo, ali ipak sigurno “prima” i u Dalmaciji. Sve je više utrka, sve je više trkačica i trkača, a bogomdani uvjeti u predsezoni i posezoni zasigurno će potaknuti mnoge da organiziraju utrke na koje će privući “kontinentalce” – iz magle na dalmatinsko sunce.

 

 

Upravo tako bilo je u subotu na trećem izdanju Šibenskih deset i Draženove četvorke. Jedna od prvih asocijacija na “Šibenik” kod većine će biti “Dražen” pa se utrke i održavaju uvijek oko njegovog rođendana. Upravo danas, kada pišem ovaj tekst, Dražen Petrović slavio bi svoj 54 rođendan. No, sudbina je htjela da se od njega oprostimo prije 25 godina. Fizički smo se oprostili, ali u Šibeniku je on i dalje živ. Na njegovim Baldekinu, pored spomenika, i danas se igra košarka, a od prije dvije godine, trči se i utrka u njegovu čast.

U subotu su tako održane utrke na 10 kilometara, Šibenskih deset, na 4 kilometra, Draženova četvorka te kratke dječje utrke na šibenskoj rivi.

Na Šibenskih deset nastupilo je 142 trkačica i trkača, a pažnju je najviše privlačila Nikolina Šustić, koja je nedavno postala svjetska prvakinja u trčanju na 100 km. Ona je na kraju i pobijedila u ženskoj konkurenciji, ispred Marije Vrajić na drugom i Lucije Šćur na trećem mjestu. U muškoj konkurenciji najbrži je bio Tomislav Kukec, drugi je bio Dražen Dinjar, a treći Neven Čorko.

Na Draženovoj četvorki nastupilo je 111 trkačica i trkača, a rezultatskog imperativa ovdje nije bilo, ovo je rekreativna utrka. No, spomenimo ipak najbrže. Bili su to Aljaž Renko, Renato Sertić i Antonio Pintur kod muškaraca te Ivona Zemunik, Ivana Grubišić i Lea Pešec kod žena.

Utrku su kao i prethodne dvije godine uspješno organizirali Atletski klub Karlovac i Atletski klub Šibenik.

Vidimo se 2019. na četvrtom izdanju Šibenskih deset i Draženove četvorke!

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz