35. PUT U VARAŽDIN

FOTO Sretna Nova uz Novogodišnju utrku!

Prije svega želimo SVIMA SRETNU NOVU 2013. GODINU! Noćas je na uobičajenom mjestu, na središnjem trgu grada Varaždina, održana jedinstvena utrka u svijetu – 35. Novogodišnja utrka Varaždin.

Kao toliko puta do sada, okupila je velik broj trkačica i trkača koji su novu godinu započeli onako kako najviše vole – trčanjem! Na startu se pojavilo više od 200 trkačica i trkača koji su točno u ponoć krenuli na prvi obilazak grada u novoj godini. Muškarci su trčali 6.400 m, a žene dvostruko kraću stazu. Vremenski su uvjeti išli na ruku trkačima, ali vjerojatno bi svima bila draža Nova godina s nešto snijega.

Ove su godine u muškoj konkurenciji najbrži bili prošlogodišnji pobjednik, Slovenac Vid Zevnik te gosti iz Italije, Diego Avon i Luca Solone. U ženskoj konkurenciji uvjerljivo, s novim rekordom staze, pobijedila je naša Matea Matošević, a drugim i trećim mjestom morale su se zadovoljiti Mađarica Tunde Szabo i Talijanka Giuliana Caiti. Utrku je uspješno završio i najstariji natjecatelj, Josip Đunđek rođen 1924. godine.

Ove su godine (napokon) izjednačene novčane nagrade u muškoj i ženskoj konkurenciji, a na rezultatima su organizatori iz AK Sloboda Varaždin objavili i “pravu” dužinu staze od 6.400 m.

Novogodišnja utrka u Varaždinu otrčana u “revijalnom tonu” za većinu natjecateljica i natjecatelja samo je uvod u trkačku sezonu. Želim svima puno uspješnih kilometara i dobro zdravlje!

Rezultati

 


 


Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz