SPORTSKA I TURISTIČKA ATRAKCIJA

[FOTO] Uspješno održana utrka 20. XCO Samobor UCI Class 1

U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba “Šišmiš” u nedjelju, 9. lipnja, održano je 20. jubilarno izdanje prestižne međunarodne biciklističke utrke XCO Samobor UCI Class 1 koja se boduje za Svjetski kup.

U utrci je, u više kategorija, sudjelovalo oko 300 biciklista iz Hrvatske i cijelog svijeta, a pobjednik u najjačoj Elite kategoriji U23 je i ove godine Alexander Gehbauer iz Austrije. Drugo mjesto zauzeo je Andras Parti iz Mađarske, a treće Sebastian Carabin iz Belgije. Samoborac Filip Turk na cilj je stigao 34. Očekivalo se da će biti među 10 najboljih, no u tome su ga spriječili tehnički problemi i umor.

U ženskoj utrci, također u Elite kategoriji, najbolja je bila Tanja Žakelj iz Slovenije, trenutno vodeća u Svjetskom kupu. Druga na cilj je stigla Jovana Crnogorac iz Srbije, a treća Marta Tereshchuk iz Ukrajine. Nagrade je najboljima u muškoj i ženskoj utrci u Elite kategoriji dodijelio gradonačelnik Krešo Beljak.

Pored velikog broja natjecatelja posebnost ove utrke je to što su start i cilj na središnjem samoborskom trgu, a atraktivna staza vodi kroz park šumu Tepec. Utrku kao i dodijelu nagrada pratio je velik broj posjetitelja. Kafići na Trgu kralja Tomislava bili su puni, pa je ova utrka postala ne samo sportska već i turistička atrakcija. Organizatori iz Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš 20. godinu za redom pokazali su se kao odlični organizatori, a do godine najavljuju još bolju i masovniju utrku.

REZULTATI

 

Službeni foto album 20. XCO Samobor UCI Class 1, BBK Šišmiš, autor fotografija: Tomislav Lončar


 


Autor: tekst: Luka Čanak, foto: Tomislav Lončar

- Marketing -

Nema postova za prikaz