HRVOJE DŽANKO NA PRIJESTOLJU

FOTO VIDEO Održan 4. Priločki MTB maraton

Četvrtu godinu zaredom Biciklistički klub Prelog organizirao je Priločki maraton, MTB utrku koja se vozi preko tri vrha sjeverozapadne Hrvatske sa startom i ciljem u Prelogu.

Ove se godine na startu u Prelogu okupilo 56 biciklista i čak 6 biciklistica (najviše do sad) koji su svi imali jednak zadatak – odvoziti utrku u dužini 160-180 km (ovisno o izabranoj trasi), posjetiti tri kontrolne točke na vrhovima Kalnika, Ivanščice i Mohokosa) i to sve unutar zadanog limita od 12 sati.

Utrka je krenula u 8 sati iz centra Preloga, pa preko Drave do Slanja i uspona na Kalnik. Već nakon nekoliko kilometara stvorile su se grupe i raštrkani pojedinci i bilo je jasno tko je došao s kakvim ambicijama – neki su išli na rezultat i pobjedu, neki popraviti svoje vrijeme od prošle godine, a neki samo s mislima o putu koji ih očekuje.

Nakon Kalnika biciklisti su nastavili različitim putevima do Ivanščice, jer osim tri kontrolne točke ostatak trase nije bio strogo zadan. Neki su u izboru pogriješili, a bilo je tu i iskusnih vozača koji ovaj dio Hrvatske poznaju kao svoj džep.

Na vrhu Ivanščice bilo je jasno da samo loša sreća može spriječiti Hrvoja Džanka da odnese pobjedu. On je na toj kontrolnoj točki, nakon otprilike pola utrke (izraženo u kilometrima), i nakon najtežeg dijela, imao prednost od petnaestak minuta ispred dvostrukog pobjednika Priločkog maratona Roberta Setnika. Nakon što je i on stigao na vrh, saznali smo iz prve ruke da “kasni” zbog tehničkih problema.

Nakon Ivanščice biciklisti su trebali savladati spust i dugu, relativno ravnu, cestu do Varaždina, nakon čega ih je čekala samo još jedna brdovita prepreka – vrh Međimurja, Mohokos i ravnica do cilja.

Nakon 6 sati i 42 minute na cilju u Prelogu očekivano se pojavio Hrvoje Džanko koji je svoju prednost sačuvao do samog kraja. Evo što je izjavio nakon prolaska ciljem:

– Teorija je uspjela, tj. moja taktika o kojoj sam maštao, znači da ne izgubim brzu grupu do Ivanečke Železnice. Idu mi bolje usponi pa sam onda krenuo na sve ili ništa. Izdržao sam do kraja, to je ipak bijeg od 90 kilometara. Nisam tako dobar po ravnom, pogotovo vozeći sam u odnosi na druge koji su možda vozili u grupi. Jako sam sretan!

 

Trinaest minuta nakon njega u centar Preloga stigao je i Roberto Setnik, kojega ovog puta sreća nije pratila. Rekao nam je:

– Sve nesreće su me pogodile od jutra, ovo je trebao biti trening, no na kraju je ispao žešći trening. Prvo je bilo bušenje zadnje gume na Kalniku, nakon što sam to sanirao moram sam na polupraznoj gumi voziti do Ivanščice gdje se dogodio problem s lancem. Svašta se događalo, gubio sam dosta vremena. No imam samo jedno pravilo – ne odustati! Treba ići do kraja i poslije problema se vratiti ponovno u igru.

Kao treći i četvrti ciljem su (zajedno) prošli Mihael Tomšić i Ivan Janušić, a peti je bio Tomislav Bermanec. Utrku je završilo ukupno 54 biciklista.

Ženska utrka je bila najbolje posjećena do sada, šest žena je sudjelovalo od kojih su četiri utrku i završile. Razlog dobre posjećenosti ženskog roda bio je možda i dobar potez organizatora koji je žene oslobodio plaćanja startnine. Najbrža je bila Jasna Šprem, a slijede ju Sandra Horvat-Lehki, Monika Ludaš i Majda Horvat.

Osim organizatora iz BK Prelog koji su izvrsno organizirali i ovu utrku treba spomenuti i obitelj Hunjak, vlasnike Huni Bike Shopa iz Preloga koji su sponzorstvom, vozilom i radom omogućili da se utrka i održi.

Vidimo se i dogodine na 5. Priločkom maratonu!

P. S. Ekipa portala 3sporta.com je cijelu utrku pratila s tri kamere, video zapis s utrke bit će ovdje objavljen u srijedu. Stay tuned!

Rezultati

 

 

 

 


 


Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz