SRETNO EKIPA!

Hrvatski juniori nastupaju na Svjetskom prvenstvu u daljinskom plivanju

Treće Svjetsko juniorsko prvenstvo u daljinskom plivanju održava se od 16. do 18. 7. 2016. godine u Nizozemskoj, u mjestu Hoorn, a na njemu prvenstvu nastupa i Hrvatska reprezentacija.

 

Let iz Zagreba do Amsterdama traje 2 sata i protekao je u ugodnom časkanju i dogovoru oko budućih stvari koje nam predstoje na natjecanju. Iako noć prije odlaska na put nismo znali da li su iz našeg saveza organizirali sobe i hotel, otišli smo na put u uvjerenju da će sve biti sređeno. Dolaskom u Amsterdam stvari su se počele odvijati dobro sa naš tim. Prvo smo smješteni u grad koji je udaljen od Amsterdama 5 km, a od plivačke staze 25 km. Hotel koji smo dobili je kvalitetniji nego što je predvidio organizator, a mi smo doslovno prvi gosti, jer se hotel otvorio dan ranije.
O HOORN-u

Sam grad Hoorn smješten je 35 km sjeverno od Amsterdama te je osnovan 716. godine. Prema popisu stanovništva koje je bilo 2007. godine grad ima oko 69.000 stanovnika. Odmah po osnivanju grad je postao veliko lučko središte te je u njemu rođen nizozemski istraživač Willem Corneliszoon Schouten koji je 1616. godine oplovio južni kraj Južne Amerike te ga je nazvao po svome rodnom gradu Kaap Horn (Rt Horn).

 

REPREZENTACIJA REPUBLIKE HRVATSKE U DALJINSKOM PLIVANJU

Hrvatska reprezentacija u daljinskom plivanju dolazi na ovo prvenstvo kao jedna od najboljih europskih reprezentaciju, a čine ju: Slaven Šitić kao trener reprezentacije, Anita Šitić kao liječnička pratnja i psihološka priprema natjecatelja, Duje Milan, Ivan Šitić i Matija Luka Rafaj kao muški predstavnici te nove snage hrvatskog daljinskog plivanja Petra Mijić i Antonija Buličić te moja malenkost kao vođa puta.

juniori1

Ovo svjetsko prvenstvo održati će se na jezeru na kojem je smješten sam grad Hoorn i temperatura vode je oko 17 stupnjeva.

Discipline koje će plivači plivati su:

  • Duje Milan – 10 km + team event
  • Ivan Šitić – 10 km
  • Matija Luka Rafaj – team event
  • Petra Mijić – 5 km + team event
  • Antonija Buličić – 5 km + team event.

Posebnost ovogodišnjem team event natjecanja je plivanje štafete 4 x 1250 m, a ne kao do sada zajedničko plivanje 3 plivača (2 m i 1 ž) pri čemu se uzima rezultat zadnjeg koji iz tima uđe u cilj.

Autor: Marko Rafaj

- Marketing -

Nema postova za prikaz