POMOZIMO!

  Humanitarna akcija Filipa Turka za prijatelja Morena

  Višestruki prvak Hrvatske u brdskom biciklizmu Filip Turk odlučio je pomoći svom prijatelju Morenu koji boluje od teške bolesti na poseban način – prikupljat će sredstva za njegovo liječenje i raditi ono što najbolje zna – voziti bicikl i trčati.

  Mladi Samoborac Moreno Gollner boluje od teške bolesti te je u ovih nekoliko mjeseci imao uspona, ali nažalost i još više padova. Naša medicina mu nije išla na ruku tako da se i dalje sve nade polažu u alternativu iz Ljubljane koja puno košta. Na prvom humanitarom koncertu prikupljeno je oko 40.000 kn koje nažalost nisu bile dovoljne da naš prijatelj u potpunosti ozdravi.

  Da bi glas o ovoj akciji pronio diljem Hrvatske Filip Turk će se uputiti na 300 km trčanja (u tri dana) i 900 km bicikliranja (u tri dana). Krenut će iz Samobora i trčati do Osijeka, a nakon toga će se zaputiti biciklom do Dubrovnika.

   

  U nastavku prenosimo poziv za pomoć:

  “Ultramaraton kroz Hrvatsku samo je jedan od projekata za pomoć njemu i njegovoj obitelji.

  Kako će izgledati ultramaraton?

  Trčanje

  7.10. Samobor – Bjelovar 104 km
  8.10. Bjelovar – Slatina 87 km
  9.10. Slatina – Osijek 96 km

  Biciklizam
  10.10. Osijek – Petrinja 250 km
  11.10. Petrinja – Knin 250 km
  12.10. Knin – Dubrovnik 320 km

  U Hrvatskoj je ovo jedinstveni pothvat. Pothvat koji većinu ostavlja bez riječi, pothvat u kojemu pobjeđuju upornost,smirenost i psihička snaga baš ono što treba i našem prijatelju.

  Život je kao sport, pun uspona i padova. Netko svira, pleše, netko crta, a netko jednostavno pokušava pomicati ljudske fizičke i psihičke granice.

  U organizaciji benda Krivi smjer i KUIS-a pozivamo vas da dođete ili barem donacijom sudjelujete na “2. Humanitarnom koncertu za Moreneka” koji će se održati 8. 10. 2011. godine u bivšoj kino dvorani u Bregani. Pomognite i Vi na svoj način, donacijom podrške i pomoći na:

  Moreno Gollner
  Milana Langa 25, Samobor
  Račun: 2340009 3101859645 Privredna banka.


  Sportski pozdrav,
  Filip Turk & KUIS”

  Autor: 3sporta

  Nema postova za prikaz