FINA GRAND PRIX 2013.

Karla Šitić četvrta na 88 km u Argentini!

Najbolja hrvatska plivačka maratona svih vremena Karla Šitić osvojila je izvrsno četvrto mjesto na najdužem natjecateljskom maratonu na svijetu – 88 km dugom FINA Grandu Prixu od Hernandariasa do Parane za što joj je bilo potrebno 10:13:45 sati.

Karla je ovime ušla u povijest hrvatskog daljinskog plivanja kao plivač s najdužom isplivanom utrkom ikada i prvi plivač iz Hrvatske koji je ikada preplivao ovaj iznimno zahtjevni maraton.

“Nakon zdravstvenih problema koji su je mučili još od prve utrke u Rosariu i zbog kojih je bila primorana otkazati nastup prošle nedjelje u Santa Feu, uspješno završiti utrku od 88 km i to s tek 21 godinom i u svom prvom nastupu, veliki je uspjeh i ja joj u ime Saveza najiskrenije čestitam” – izjavio je predsjednik Vicko Šoljan.

Prvo mjesto kod plivačica osvojila je domaća predstavnica Pilar Geijo sa 9:49:53, drugo sa samo 43 stotinke zaostatka Ruskinja Olga Kozydub, a treće Španjolka Esther Nunez Morera (9:56:48).

U muškoj konkurenciji prva dva mjesta osvojili su također Argeninci; prvo Luciano Sales Rubio (9:39:42), a drugo Damián Blaum. Treći je bio Mohammad Saleh iz Sirije, a četvrti Makedonac Evgenij Pop Acev. Svi oni su ušli u cilj u razmaku od 86 stotinki pa je odlučivao foto-finish!

Sljedeća utrka Grand Prixa je 20. travnja u meksičkom Cancunu na 15 km.

Autor: Janez Maroević

- Marketing -

Nema postova za prikaz