POČETAK LOVA NA VRH LJESTVICA

Karla Šitić druga na Grand Prixu u Rosariu!

Najbolja hrvatska plivačka maratonka Karla Šitić na izvrstan je način otvorila ovogodišnju sezonu daljinskog plivanja osvojivši u jakoj konkurenciji drugo mjesto na prvoj utrci FINA Grand Prixa (svjetski kupovi preko 10 km) održanoj u argentinskom Rosariu.

Na 15 km dugoj stazi na rijeci Parani, čije održavanje je zbog loših zdravstvenih uvjeta uzrokovanih nekvalitetnom vodom koja je vrlo opasna za plivače bilo pod velikim znakom pitanja, pobijedila je Španjolka Esther Nunez Morera dok je treće mjesto osvojila Olga Kozydub iz Rusije.

Iako je Karla tijekom utrke povraćala i imala želučanih tegoba ipak je uspjela sustići gotovo sve plivačice i osvojiti odlično drugo mjesto. Nadamo se da sve to neće ostaviti posljedica na dvije utrke koje su pred njom, jer je već sljedeće nedjelje očekuje je nastup na 57 km dugom Grand Prixu Santa Fe–Rio Coronda, a 10. veljače na najdužem natjecateljskom maratonu u svijetu Hernandarias–Parana od 88 km. To će joj biti prvi put da nastupa na tako dugim maratonima, ali poznavajući njene kvalitete uopće ne sumnjamo da će ih odraditi na najvišem nivou kao i ovaj današnji.

Kod plivača prvo mjesto osvojio je Simone Ercoli, drugo Mario Sanzullo (oba Italija), a treće Guillermo Bertola (Argentina).         

 

Autor: Janez Maroević

- Marketing -

Nema postova za prikaz