JAKA KONKURENCIJA

Karla Šitić izvrsna šesta u Cozumelu!

Najbolja hrvatska maratonka Karla Šitić osvojila je izvrsno 6. mjesto na FINA Grand Prix utrci održanoj u mondenom meksičkom ljetovalištu na otoku Cozumel te tako još jednom potvrdila najvišu svjetsku klasu.

U jednoj od najjačih Grand Prix utrka u posljednjih nekoliko godina Karla je 15 km dugu stazu preplivala za 3 sata 29 minuta i 35 sekundi pobijedivši sve izravne suparnice u borbi za konačan plasman u Grand Prixu.

U konkurenciji 26 vodećih svjetskih maratonki, kao i prošlog vikenda na utrci 10 km World Cupa pobijedila je Talijanka Martina Grimaldi (3:21:44) ispred sedmerostruke pobjednice Farosa Angele Maurer iz Njemačke i svoje sunarodnjakinje Rachele Bruni. U utrci je sudjelovala i mlada Dina Levačić koja je osvojila 18. mjesto, ali izvan rezultatskog limita od 30 minuta iza pobjednice.

Kod plivača su također reprezentativci Italije potvrdili svoj primat. Prvo mjesto osvojio je Simone Ruffini (3:03:22), drugo Belgijanac Bryan Ryckeman (3:03:36), a treće također Talijan Simone Ercoli (3:03:40). Naš Marin Milan je bio 30. ali nažalost također izvan limita.  

Sljedeće dvije utrke Grand Prixa su krajem srpnja i početkom kolovoza u hladnim jezerima Kanade, ali prije toga najbolje svjetske maratonce očekuje nastup na Svjetskom pvenstvu u Barceloni (20.-27.07.), a našu Karlu i Univerzijada na 10 km u ruskom Kazanu.

 

Autor: Janez Maroević

- Marketing -

Nema postova za prikaz