PAŽNJA  - PRIJAVE JOŠ SAMO 10 DANA!

Kočevsko Outdoor Festival – Posljednja prilika za prijavu!

Kraj svibnja nazustavljivo se bliži, a s njim i treće izdanje Kočevsko Outdoor Festivala koji je ove godine na programu od 31. svibnja do 2. lipnja. Očekuje se oko 1000 trkača koji će se uhvatiti u koštac sa stazama od pet, 10, 15, 30 i 60 kilometara. Prijavljeni su trkači i trkačice iz više od 20 država svijeta, a za one koji još nisu – ostalo je još nešto slobodnih mjesta!

 

Trail utrka u sklopu manifestacije Kočevsko Outdoor Festival stekla je reputaciju najdivlje trail trke u Sloveniji koja će trkače povesti prekrasnim stazama tajanstvenih šuma. Mjesta se uredno popunjavaju, a prijave se zatvaraju 24. svibnja…

 

Razlog zašto trkači obožavaju ovaj festival  – divljina, planinarske staze i manje od jedan posto asfalta

Trail trkače posebno će veseliti podatak da će više od 90 posto vremena provesti na travnatim i šumskim stazama, a manje od jedan posto na asfaltu. Rute će ih voditi u središte divljine šuma Kočevskoga, gdje će trčati po samom rubu prašume. Tek nešto malo asfalta očekuje ih u samom startu i nadomak cilja. Između su većinom prekrasne šumske staze koje otkrivaju tajanstvenu šumu.

 

Pet udaljenosti i posebno prilagođene rute za početnike

Tri kraće udaljenosti  – 5, 10 i 15 km – rute su posebno prilagođene početnicima, što znači da će sudionici imati i više nego dovoljno vremena da udaljenost pretrče ili prehodaju.

Rute od 30 i 60 kilometara odličan su izazov za iskusnije trkače te većinom vode poznatom Roškom stazom, koja je slavu stekla događajem Pohod po medvedovih stopinjah (Šetnja medvjeđim tragovima).

Pet udaljenosti:

  • 5 km – Apres Outdoor Bambi Trail (70 m uspona)
  • 10 km – Ford Fox Trail (220 m usona)
  • 15 km – Kočevsko Lynx Trail (300 m uspona)
  • 30 km – Salomon Wolf Trail (1000 m uspona) – Golden Trail National Series
  • 60 km – I feel Slovenia Bear Trail (2000 m uspona)

 Utrka u paru idealna je mogućnost za sve one koji se otkrivanja šuma Kočevskoga žele primiti u društvu – jer u dobrom je društvu sve lakše! Tako da je i za trčanje u paru na raspaloganju svih pet dužina.

 

Novost  – ruta od pet kilometara za djecu, mlade i obitelji

Ovogodišnja novost utrka je na pet kilometara gdje je organizator, osim klasičnih kategorija, pripremio i kategorije do 12, do 15 i do 18 godina, tako da su i djeca i mladi dobrodošli na trčanje.

Uz to postoji mogućnost grupne odnosno obiteljske prijave, tako da rutu od pet kilometara možete odraditi i kao cijela obitelj u trkačko-hodačkom tempu.

 

Festival piva i večernji koncerti

Što bolje prija nakon utrke nego krigla hladnog piva i osvježenje u ugodno hladnoj vodi Kočevskog jezera?! Bez brige, za oboje su se pobrinuli na Kočevsko Outdoor Festivalu!

U subotu nakon trčanja, ponovno je na rasporedu festival piva uz brojne domaće pivare koji će se pobrinuti za dobru hidraciju trkača i ostalih sudionika. A u večernjim satima pozornicu uz jezero zagrijat će zanimljivi koncerti.

 

Ugodan događaj za obitelji – čuvanje djece i dječja utrka besplatni!

U subotu, 1. lipnja, na rasporedu je dječja utrka u 15 sati, koja će biti besplatna i namijenjena djeci do otprilike 12 godina. Dužina staze iznosit će oko 400 metara, a kretat će se kružnom rutom na mjestu glavnog događaja uz Kočevsko jezero.

Također, za djecu svih odraslih trkača u vrijeme utrka bit će organizirano besplatno čuvanje djece. Tako da odrasli mogu bezbrižno uživati na stazi, dok mališani uživaju u animaciji i igri na Kočevskom jezeru.

Kamp i prostor za šatore na mjestu događaja

Kako pravom festivalu priliči, odmah uz mjesto događanja sudionicima je na raspolaganju kamp i prostor za logorovanje. Lokacija festivala postavljena je uz Kočevsko jezero koje je, uz pivo, druga odlična opcija za rashlađivanje nakon utrke. Tik uz jezero i prostor glavnog događaja nalazi se i Camp Jezero koji nudi mjesta za kamp kućice i prikolice, kao i mogućnost podizanja šatora te pet glamping kućica.

Naravno, postoje mogućnosti noćenja i na drugim lokacijama u Kočevju i okolici.

 

Dakle, što se još čeka?!

Pridruži se i ti društvu od već više od 700 prijavljenih iz 20 zemalja svijeta i doživi istinsku divjinu kočevskih šuma!

Organizator je pripremio kod za 10% popusta za pratitelje 3sporta.com, koji vrijedi za prvih 20 prijava. Tako da, brzo na web stranicu Kočevsko Outdoor i prijavi se! 😊

WEB STRANICA UTRKE

Kod za 10% popusta: KOF-3SPORTA

Promo

Nema postova za prikaz