I IZ KRAPINE ISPRAĆENA ZIMA

KRAPINSKA ZIMSKA LIGA – Nakon deset kola završen Trofej Crne kraljice, najbolji slavili uz pokale

S proteklom srijedom, nakon deset kola, završeno je treće izdanje Krapinske zimske lige. Liga u organizaciji TK-a Maraton Krapina nosi ime Trofej Crne Kraljice, po vladarici Krapine, Medvedgrada i Cesargrada – Barbari Celjskoj.

 

Liga koja se od 10. siječnja do 13. ožujka trčala uglavnom četvrtkom, specifična je po jednom izletu iz rutine. Naime, jedno od kola spaja sport i kulturu te se trči petkom povodom Noći muzeja.

Kroz deset kola od kojih se osam boduje, svaki su se tjedan u večernjim satima trčale dionice na pet i deset kilometara, točnije Petica Barbare Celjske te Krambergerovih 10.

Posljednje kolo ovogodišnjeg izdanja Trofeja okupilo je 17 natjecatelja i četiri natjecateljice, a najbolji u ligi nagrađeni su pokalima.

U ukupnom poretku na kraju lige, u ženskoj konkurenciji na pet kilometara, kao najbolja sa 750 bodova i sedam nastupa završila je Marija Markovina. Za njom s po samo dva nastupa, redom slijede Lucija Mlakar te Ana Tihava i Lana Ljuma Skupnjak koje brojem bodova dijele treću poziciju.

Među muškarcima prvi je u ukupnom poretku Neven Malarić s 890 bodova i devet nastupa, dok Romano Krstić i Petar Puljek s nastupom manje zauzimaju drugu i treću poziciju.

Među ženama na 10 kilometara pobjednica je Dijana Janžek s 870 bodova u osam nastupa. Ana Tihava, osim treće pozicije s dva nastupa na kratkoj dionici, zauzima i drugu poziciju s dva nastupa na duljoj. Jasmina Burek trčala je samo jednu utrku, ali time i zaslužila treću poziciju na Krambergerovih 10.

Među muškarcima najviše se iskazao Miljenko Hmelina sa 730 bodova u devet nastupa. Kao drugi, slijedi ga Ante Radak s nastupom manje te treći Vjeran Skupnjak sa sedam nastupa.

 

UKUPNI POREDAK

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz