KOPAONIK ATRAKTIVAN I BEZ SNIJEGA

Ljubitelji trčanja i biciklizma osvajaju Kopaonik

Na terenima Nacionalnog parka Kopaonik, krajem sedmog mjeseca održat će se dvije sportske manifestacije namijenjene ljubiteljima trčanja i biciklizma, koje su u prethodnoj godini okupile više od 600 sudionika. To su MTB maraton pod nazivom „Tri strane Kopaonika“ i planinska utrka „Trail race Kopaonik. 

 

Događaji koji se održavaju u sklopu sportskog vikenda, sada su već tradicionalno u sklopu ljetnog programa, a privlače ozbiljne sportaše i  rekreativce iz regije ali i iz udaljenijih zemalja. Na Kopaoniku imaju priliku uživati u profesionalno organiziranim utrkama, ali i upoznati neke od najljepših dijelova Nacionalnog parka.

Sportski vikend počinje u petak, 28. 7. kada je zakazan dolazak natjecatelja i posjetitelja,  svečano otvorenje EXPO sajma opreme iz svijeta trčanja, biciklizma i sportova u prirodi te veliki pasta party koji će okupiti sudionike u večernjim satima.

Subota, 29. 7. rezervirana je za planinsku trku „Trail race Kopaonik“ koja će natjecatelje provesti nekim od najljepših dijelova kopaoničke šume, a održava se na dvije staze – onoj od 7 km i 15 km.  Istoga dana poslijepodne održat će se revijalna utrka s preprekama „Eliminator race“ koja će okupiti ljubitelje biciklizma na atraktivnoj lokaciji u samom središtu turističkog centra „Konaci“. Osim toga, održat će se i dječja trail utrka „Trail running kids“ koja će okupiti mališane na kratkoj i uzbudljivoj stazi.

Trčanje Neda Mojsilović photo 2-5 (3)

Trčanje Milutin Marković Photo 2-15

Trčanje Neda Mojsilović photo 2-5 (1)

 

Ljubitelji brdskog biciklizma, u nedjelju, 30. 7. nastupit će na međunarodnom MTB maratonu, koji je svoj naziv dobio po broju strana s kojih se osvaja najviši vrh Kopaonika, Pančićev vrh (2017 mnv).  Pred natjecateljima će biti staze malog, srednjeg i velikog maratona. Osim individualnog sudjelovanja na utrci mogu sudjelovati i parovi.

Prošlogodišnje okupljanje sportaša iz regije na terenima Nacionalnog parka Kopaonik, pokazalo je da je ova lokacija jedna od najljepših u Srbiji, kada su sportovi u prirodi u pitanju. Šumske staze za trail trčanje i otvorene šumske livade na više od 1800 mnv predstavljaju idealnu podlogu za ljubitelje trčanja u prirodi, a šumski putevi i singl track dionice idealne segmente za pravi MTB doživljaj.

Nenad Milovanović bajs_001 (11)

Tri strane Kopa_Maja Ćosić_-13

Tri strane Kopa_Maja Ćosić_-33
Prijave za ove dvije manifestacije su otvorene na web stranicama utrka: www.tristranekopaonika.rs i www.trailracekopaonik.com , a tu su i FB stranice „Tri strane Kopaonika“ , „Trail race Kopaonik“.

Pogledajte video priloge s prošlogodišnjih utrka:

 

Dobrodošli na Kopaonik!

Promo tekst

- Marketing -

Nema postova za prikaz