KROS LIGA GLOBETKA 2016. - 3. KOLO

Marijan Huzjak najbolji na 7,8 km Globetke

Treće kolo Kros lige Globetka za 2016. godinu koje je održano po toplom ali vjetrovitom vremenu dalo je u svim utrkama nove pobjednike.

Tako je na 7,8 km prvu ovogodišnju pobjedu ostvario Marijan Huzjak iz Novog Sela Rok u vremenu novog osobnog rekorda 27:55, drugi je bio Darko Pleh iz Čakovca a treći Tadej Pajtler iz Svetog Urbana. Kod žena prva je ciljem prošla Danijela Krobot iz Preloga sa 35:02 ispred Nine Dobša iz Čakovca i Alenke Horvat iz Novog sela Rok. Na kraćoj stazi od 3,6 km prve ovogodišnje pobjede ostvarili su Filip Turk iz Čakovca sa 13:18 ispred Lovre Žbulja iz Čakovca i Maria Horvata iz Malog Mihaljevca te Ana Dobša iz Čakovca u vremenu 15:49 ispred Anje Jambrešić iz Murskog Središća i Sandre Vaser.iz Mihovljana.

Nakon tri kola trkači su skupili dovoljno bodova iz kojih se naziru i ozbiljni kandidati za ukupne pobjednike za 2016. godinu, a trenutni poredak nakon tri kola je sljedeći: na 7,8 km kod žena u vodstvu je Danijela Krobot ispred Alenke Horvat i Ane Kralj; kod muškaraca vodi Darko Pleh ispred Tadeja Pajtlera i Dalibora Horvata; na kraćoj stazi od 3,6 km u ženskoj konkurenciji Ana Dobša vodi ispred Sandre Vaser i Ingrid Štefičar dok je kod muškaraca najviše bodova sakupio Lovro Žbulj, drugi je Krešimir Horvat a treći Zvonimir Panić

U trećem kolu nastupilo je 138 trkača pa je tako zadržan prosjek od 139 sudionika po kolu u ovoj sezoni. Treba istaknuti da je organizatoru lige Atleskom klubu Međimurje svojom donacijom u 3. kolu potpomognuo caffe bar Arcus iz Čakovca.

Četvrto kolo će se održati u utorak 10. svibnja u 19 sati.

Fotografije u foto galeriji

Rezultati 3. kolo

Ukupan poredak 2016-3

Autor: AK Međimurje

- Marketing -

Nema postova za prikaz