TRK, BIC, TRK U GRADU BAROKA

Najava 2. Duatlon lige Aquacity Varaždin – srijedom duatlon

U srijede 13. travnja 2011. počinje drugo izdanje Duatlon liga Aquacity u Varaždinu. Liga će se održavati svaki drugi tjedan, prema priloženom rasporedu.

Triatlon klub 042 Varaždin želi na duatlon ligu privući što je moguće više rekreativaca, onih koji žele probati ovu zanimljivu sportsku disciplinu. Zbog toga je omogućeno da rekreativci nastupe u disciplini super-sprint. Za nastup nije potrebna nikakva posebna oprema, dovoljan je bilo kakav bicikl, kaciga i tenisice za trčanje.

Propozicije:

2. Duatlon liga (trčanje – bicikl – trčanje)

Duatlon liga sastoji se od proljetnog i jesenskog dijela.

Discipline:

SPRINT DUATLON – 5 km trčanje + 20 km bicikl + 2,5 km trčanje

 

SUPER-SPRINT DUATLON – 2,5 km trčanje + 14 km bicikl + 1,25 trčanje – (za kadete i rekreativce.)

Proljeće: boduje se 3 najbolja plasmana od 4 kola

1. kolo – 13.04.2011. u 18:15 sati – Aquacity –  sprint i supersprint
2. kolo – 27.04.2011. u 18:15 sati – Aquacity – sprint i supersprint – kronometar 1 min
3. kolo – 11.05.2011. u 18:15 sati – Aquacity – sprint i supersprint
4. kolo – 25.05.2011. u 18:15 sati – Aquacity  – sprint i supersprint

Drafting (zavjetrina na biciklu) je dozvoljen osim na utrkama kronometra. Obavezna je upotreba kacige  i odgovarajuće odjeće i pridržavanje svih prometnih pravila jer cesta predviđena za bicikliranje neće biti zatvorena za automobile i druga vozila. Organizator može promijeniti satnicu i dužine dionica po potrebi.

Sva kola lige održavat će se na prostoru Aquacitya, tj. start i cilj, kao i zona tranzicija nalazit će se kod boćarskog igrališta.

 

Kako izgleda utrka duatlona na Aquacityu?

Nakon prijava, koje treba obaviti 15 minuta prije početka utrke, natjecatelji startaju s trčanjem po cesti koja ide od boćarskog igrališta u smjeru juga tj. prema glavnoj cesti VŽ-KC. Poslije 2 otrčana kruga (5 km – sprint duatlon) odnosno jednog kruga (2.5 km – super-sprint), natjecatelji uzimaju bicikle i kreću na vožnju 20 odnosno 14 km. Vozi se 3 (sprint) ili 2 (super sprint) kruga po cesti pored Aquacitya. Nakon završene vožnje ponovno se ide na trčanje, sprint duatlonci na još jedan krug od 2.5 km, a super-sprint duatlonci trče još 1.25 km.

Dobrodošli su svi, jaki i slabi, veliki i mali!

Više informacija može se naći i na internet stranici Triatlon kluba 042 Varaždin.

Autor: Zvonimir Mikašek

- Marketing -

Nema postova za prikaz