PRVO ZIMSKO KOLO

Najava Biciklističke lige Kapovac

U nedjelju, 29. 1. 2017 u 10:00 starta prvo kolo lige Kapovac. To znači da će tijekom cijele godine, jednu nedjelju u mjesecu u isto vrijeme, slavonski ljubitelji brdskog biciklizma i svi ljubitelji sporta imati svoju Papučku zanimaciju.

 

Okupljanje i prijave su od 09:30 do 10:00 u Hotelu Ružica u Orahovici. Starta se s kružnog toka u Orahovici (180 mnv) u 10 sati. Ova je liga zamišljena kao zajedničko druženje, te trening utrka uspona i spusta van i unutar biciklističke natjecateljske sezone. Smisao svega je da se više družimo te da što više naučimo jedni od drugih.

Kapovac je najviši vrh Krndije (790 mnv), planine koja je prirodni nastavak Papuka (Krndija od Papuka nije strogo odijeljena). S platforme odašiljača pruža se pregledan vidik na Đakovštinu, Podravinu i Požešku kotlinu, no samostalno penjanje na odašiljač nije dozvoljeno

Staza je dugačka oko 13 km od toga 10.2 kilometra asfaltirane ceste, a visinska razlika između starta i cilja iznosi 610 metara. Na prvom kolu očekujemo rekord staze! 😀

Staza je relativno zahtjevna, pogotovo u drugom dijelu, kada na pojedinim dijelovima nagib doseže i 20% te su zadnja cca 3 km makadamskom cestom (koja je sad očišćena ralicom, ali je i dalje pod snijegom). Liga će imati 12 kola (u plasman ulazi maksimalno 7 trka, a za svaku dodatnu se dobiva 5 bodova). Rezultati, statistike, poredak, rang-liste, fotke i izvještaje moči će te uskoro naći na FB na stranici Biciklističke lige Kapovac.

Prvo kolo biti će jako zanimljivo pošto nas očekuje spust kroz šumu i duboki snijeg! Kategorije iste kao i u Slavonskoj biciklističkoj ligi:

Kadeti, juniori, elite, veterani A, veterani B, veterani C, žene i sport.

Nakon zadnjeg kola u prosincu, organizirati ćemo zajedničku večeru te dodjelu medalja po kategorijama i ukupno. Nagrade i večera financirati će se iz startnina koje za svako kolo iznose 10 kn.

Vidimo se u nedjelju na odašiljaču Kapovac odakle se zajedno spuštamo kroz duboki snijeg kroz šumu ponovo do grada Orahovice. Zasebno ćemo imati i bodovanje downhila čiji cilj će biti na jezeru te kombinaciju (zbroj) uspon i spust.

Više informacija uskoro na FB stranici lige i na zajedničkoj kavi u nedjelju u 9:30 u Hotelu Ružica.

Vidimo se!

Nikola Borić

 

Što misliš o temi?