I RIMLJANI SU VOZILI...

Najava Halicanum Trophy 2013.

Slijedom brojnih uspjeha naših članova na međunarodnim i domaćim natjecanjima, te trenutnim trećim mjestom Mure Avanture u ukupnom poretku MTB klubova u Kupu Hrvatske za sezonu 2013 (nakon odvoženih 7 utrka, od ukupno deset), odlučili smo u Svetom Martinu na Muri organizirati međunarodno natjecanje na našoj brdskoj stazi u Toplicama Sveti Martin.

Tako ćemo  u nedjelju, 4. kolovoza, ugostiti najbolje europske brdske bicikliste na utrci XCO Halicanum Trophy, C2 kategorije koja se boduje za olimpijski ciklus i uvrštena u svjetski biciklistički kalendar međunarodne biciklističke federacije – UCI. Za sada su svoj dolazak najavili profesionalni brdski biciklistički timovi iz Francuske, Nizozemske, Poljske, Slovačke, Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Dan ranije, 3. kolovoza, na našoj stazi po prvi puta u Hrvatskoj voziti će se Nacionalno prvenstvo, odnosno utrka za Državnog prvaka u vrlo atraktivnoj disciplini XC Eliminator. Radi se o atraktivnoj disciplini gdje na stazi dužine 1km, paralelno voze četiri biciklista, od koji samo najbrža dva prolaze u slijedeći krug. I tako sve dok se ne dobije pobjednik.

Ovaj biciklistički spektakl, okončat će se rekreativnim brdskim i cestovnim maratonom po gornjem Međimurju, koji će se održati u ponedjeljak, 5. kolovoza. Osim sportskog dijela programa, u Toplicama Sveti Martin pripremaju dodatna iznenađenja za gledatelje. Više detalja doznajte na  www.bk-muraavantura.hr.

Stoga, ne propustite najveći sportski biciklistički događaj u regiji. Posjetite nas kao gledatelji, ili pak se prijavite na sudjelovanje. U sportskom dijelu programa pravo sudjelovanja imaju samo licencirani biciklisti, dok je rekreativni maraton namijenjen svima koji žele upoznati putove starih Rimljana.

 

Autor: BK Mura Avantura

Nema postova za prikaz