ULTIMATIVNA BRDSKA UTRKA

Najava Kajkavijane 2011.

Za malo više od dva tjedna (18. 06. 2011.) održat će se Kajkavijana. Za one koji još nisu čuli za ovu utrku to je brdsko-biciklistička utrka na kojoj sudionici imaju cilj obići sve planine i značajnija brda Hrvatskog zagorja unutar vremenskog limita od 24 sata.

Ovo je jedinstvena utrka ovog formata u Hrvatskoj i šire i predstavlja ultimativan test snage, izdržljivosti i psihe te je sudjelovanje na trci i završavanje utrke san svakog brdskog bicikliste.

Utrku organizira Brdsko biciklistički klub ASI iz Varaždina i ovo je 4 izdanje utrke. Utrka se dijeli na dvije kategorije, Veliku i Malu Kajkavijanu. Velika Kajkavijana ima dužinu oko 300 km s preko 4000 m visinske razlike, start i cilj je u Varaždinu te se redom obilaze slijedeće kontrolne točke: Ivanščica, Ravna gora, Trakošćan, Strahinjščica, Kuna gora, Desinić, Kumrovec, Medvednica, Marija Bistrica i Grebengrad.

Mala Kajkavijana ima dužinu od također respektabilnih 180 km sa 2500 m visinske razlike, a kod nje se obilaze Ivanščica, Ravna gora, Trakošćan, Strahinjščica i Grebengrad.

Iz priča ljudi koji su nastupili na ovoj utrci prošlih godina ovo je utrka na kojoj bi svaki brdski biciklist trebao sudjelovati zbog samog zanimljivog formata utrke, noćne vožnje unutar prvih 5 sati utrke (start velike Kajkavijane je u ponoć), obilaska svi vrhova Zagorja i predivnog ambijenta kroz koji se vozi, ispitivanja vlastitih granica te zbog toga što završavanjem utrke dobivate ulaznicu za elitni klub 20-ak muškaraca i 3 žene koji su do sada uspjeli završiti veliku Kajkavijanu.

Više informacija o samoj utrci možete dobiti na stranicama organizatora www.bbk-asi.hr

Autor: Tomislav Kelemen

Nema postova za prikaz