60 MINUTA PA KOLIKO TKO

Najava Utrke na jedan sat Varaždin

Isprobajte koliko možete istrčati u određenom vremenu, možda ste u tome bolji nego što mislite. Ova jedinstvena utrka u kojoj se mjeri koliko neki trkač može istrčati za 60 minuta na rasporedu je u sklopu 4. kola Ultra lige u utorak 10. 6. u 18 sati.

Starta se sa zvukom sirene, a nakon točno jednog sata s istim zvukom sirene utrka završava, trkači ostaju na svojim mjestima do dolaska suca ili ostavljaju startni broj na mjestu gdje ih je zatekao zvuk sirene.

Pošto je ovo redovno kolo lige, proglašenja nema. Što se tiče okrepe organizator će osigurati jedan stol i nešto vode, za ostalu okrepu se brinu sami trkači (nemamo ništa protiv nekog tko može osigurati  okrepu za sve trkače). Svaki trkač mora imati vidljivo istaknut startni broj na prsima radi lakše obrade podataka.

Kotizacije nema, osim što svaki novi natjecatelj lige plaća 10 kuna troškova štampanja startnog broja.

Inače je ovo peta utrka na jedan sat koja se održava na ovoj stazi, rekord staze drži Ivan Čorba koji je 2008. istrčao 16290 metara, kod žena je najdalje istrčala Valentina Belović i to 14900 metara isto tako 2008. godine.

Rekord sa ovih prostora drži pokojni Mladen Mavar koji je daleke 1977. u Zagrebu  na stadionu Mladosti istrčao 17605 metara.

Hrvatski službeni rekord u utrci na jedan sat prema  tablicama HAS-a drži izvjesni Dobrivoje Stojanović koji je  u Osijeku 1962. godine istrčao 18349 metara, službeni ženski rekord u ovoj disciplini ne postoji (zato cure navalite J).

Svjetski rekord u ovoj disciplini drži Haile Gebreselasie (ko bi drugi), on je u Ostravi u Češkoj na stadionu istrčao fantastičnih 21285 metara, dok je kod žena u ovoj disciplini najdalje istrčala Tegla Lourupe iz Kenije i to 18340 metara.

Prijave se mogu izvršiti na e-mail  ladislav.gregorincic@mtnet.hr, a možete se prijaviti i pola sata prije utrke.

 

Autor: TK Marathon 95

Nema postova za prikaz