NIJE MTB SAMO ZA BRIJEG

Najava X-duatlona Drava Varaždin

Triatlon klub 042 nakon brojnih uspješno organiziranih ljetnih utrka i liga, ovaj put organizira jednu zimsku utrku. Riječ je o promotivnoj kros duatlon utrci koja će se održati na obalama Drave u Varaždinu.

Kada? 16.12.2012. u 14:00 h (nedjelja, taman nakon finog obiteljskog ručka 😉

Gdje? Dravska šuma (lokacija detaljno opisana na priloženoj karti)

O čemu se tu uopće radi? Duatlon je disciplina koja se sastoji od trčanja, vožnje bicikla pa opet malo trčanja, a u ovom specifičnom slučaju X-duatlona (Cross duatlon) radi se o tome da se utrka ne odvija na klasičnoj asfaltnoj podlozi nego šumskim puteljcima, po makadamskoj podlozi i slično. Utrka će se sastojati od 3,8 km trčanja, 14 km vožnje bicikla i 1,9 km trčanja.

Kakav je biciklistički dio utrke? Bicikl će se voziti po dravskoj XC stazi na kojoj se vozila i lokalna XC liga. Staza je za XC pojmove izrazito ravničarska, no ima dosta tehničkih detalja poput hupsera, prelazaka preko balvana i oštrih zavoja te ukoliko želite držati korak s boljim natjecateljima može biti i zahtjevna. Ipak, svaki je rekreativac može proći bez većih problema. Najvećio dio staze je singletrack.

Ovdje možete pogledati i snimku vožnje stazom:


Ostali detalji? Ova utrka je samo uvod u službeni Cross duatlon koji će naš klub organizirati na proljeće tako da ova promotivna varijanta može svim zainteresiranima poslužiti kao ogled staze. Pozvani su svi koji se žele okušati u ovoj zanimljivoj disciplini i ono najvažnije – dobro se zabaviti!

Startnine za ovu utrku nema, ali zato sve sudionike utrke, gledatelje i ostale ljude dobre volje pozivamo da svojim humanitarnim prilogom sudjeluju u prikupljanju pomoći za jednu socijalno ugroženu obitelj (prijedlog: 30 kn). Pomoć će se prikupljati na samom mjestu održavanja utrke. Također napominjemo da je obavezan brdski bicikl (MTB) i nošenje zaštitne kacige.

Važna napomena: U slučaju izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta moguće je otkazivanje cijelog događaja. Organizator će nakon konačnog pregleda staze odlučiti i na svojoj internetskoj stranici objaviti informaciju hoće li se utrka održati (konačni rok za objavu informacije je 14.12., petak, do 18:00 h). Postoji i mogućnost pojednostavljenja biciklističke dionice i izbacivanja tehnički zahtjevnijih dijelova kako bi se staza mogla odvoziti i po snijegu.

Karta: Kako doći do starta utrke?

Autor: TK 042 Varaždin

- Marketing -

Nema postova za prikaz