IZVJEŠTAJ S PRESS KONFERENCIJE UOČI ODLASKA

Naši biciklisti Katelenić i Šopić nastupaju na Absa Cape Epic

Na konferenciji za novinare održanoj u biciklističkom dućanu Protea Jaska, uoči odlaska na prestižnu timsku brdsko-biciklističku utrku Cape Epic, predstavili su se vozači hrvatskog tima Biker-Protea Jaska, Tomislav Katalenić i Luka Šopić i novinar/fotograf Denis Peroš.

Absa Cape Epic osmodnevna je etapna brdsko-biciklistička utrka timova/parova, koja se tradicionalno održava svake godine u Južnoafričkoj Republici tijekom posljednjeg tjedna u ožujku i prvog tjedna u travnju. Utrka koju zbog iznimno jake konkurencije i prestiža koji ima nazivaju Tour de Franceom MTB biciklizma, vozi se u netaknutoj prirodi West Cape-a, nedaleko od Cape Towna. Traje od 23. do 30. ožujka, a za to će vrijeme natjecatelji morati u osam etapa proći više od 700 kilometara i pritom savladati oko 16.000 metara visinske razlike. U konkurenciji od preko 600 timova nalaze se najveća svjetska imena brdskog biciklizma uključujući brojne svjetske i olimpijske prvake. Oba hrvatska vozača na Cape Epicu su nastupili 2012. godine, ali ovo im je prvi zajednički nastup u istom timu.

„Kliknuli smo jako dobro još prošle zime na zajedničkim pripremama u Zadru. Slično funkcioniramo, dobro se slažemo, međusobno se podržavamo. Tu smo negdje po snazi i kondiciji i mislim da bi to mogla biti dobitna kombinacija“, izjavio je Tomislav Katalenić.

Višemjesečne intenzivne pripreme umalo je ugrozio bizaran incident na posljednjem treningu prije odlaska u JAR u kome je agresivni vozač automobila palicom razbio glavu Tomislavu Kateleniću. Tako će Tomislav Katalenić, uz svu opremu koja im je potrebna za osam dana iznimno naporne utrke, sa sobom za svaki slučaj nositi i Schanzov ovratnik! Hrvatski vozači stoga skreću pažnju i pozivaju sve sudionike u prometu na međusobno uvažavanje i toleranciju s obzirom na sve veći broj biciklista na cestama. 

Hrvatski se dvojac ozbiljno pripremao za ovaj nastup na kome im cilj nije samo završiti utrku, već postići i zapažen rezultat.

„Mislim da s ovom razinom utreniranosti, sposobnosti i iskustva možemo realno očekivati da budemo u prvih sto, a ako se sve dobro posloži mislim da možemo biti i u prvih 50. Sve ostalo bi bilo veliki uspjeh“ smatra Luka Šopić. Zadarski biciklist dodaje i kako je Cape Epic iznimno teška utrka koja svakoga tko je završi dosta promijeni.

„Cape Epic na kušnju stavlja vaše sposobnosti i pomiče neke granice u vama. Na toj utrci shvatiš što zaista znači biti umoran, discipliniran u treniranju i dnevnim rasporedima.”

 

 

Autor: Daniel Lacko / foto: Denis Peroš

Nema postova za prikaz